Hoewel een steak tartare in de basis niets met barbecue te maken heeft, verdient dit klassieke voorgerecht absoluut een plek in jouw BBQ-repertoire. Waarom? Omdat het perfect te combineren is met gegrilde gerechten als voorgerecht of tussengerecht. Fris, krachtig van smaak en zó klaar.
Een echte steak tartare maak je van mager, rauw rundvlees – traditioneel kogelbiefstuk – dat je zelf snijdt. Dit wordt gemengd met een smaakvolle saus op basis van eigeel, mosterd en Worcestershire. Geen filet americain dus, maar een stevige tartare met beet, finesse en karakter.
Steak tartare combineert perfect met:
- Licht geroosterd zuurdesembrood
- Groene salade met vinaigrette
- Cornichons of ingelegde uitjes
- Een glas droge witte wijn of gekoelde rosé
PRAAT MEE OVER DIT RECEPT
Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.