Steak tartare

Totale tijd
15 min
Steaktartare

Hoewel een steak tartare in de basis niets met barbecue te maken heeft, verdient dit klassieke voorgerecht absoluut een plek in jouw BBQ-repertoire. Waarom? Omdat het perfect te combineren is met gegrilde gerechten als voorgerecht of tussengerecht. Fris, krachtig van smaak en zó klaar.

Een echte steak tartare maak je van mager, rauw rundvlees – traditioneel kogelbiefstuk – dat je zelf snijdt. Dit wordt gemengd met een smaakvolle saus op basis van eigeel, mosterd en Worcestershire. Geen filet americain dus, maar een stevige tartare met beet, finesse en karakter.

Steak tartare combineert perfect met:

  • Licht geroosterd zuurdesembrood
  • Groene salade met vinaigrette
  • Cornichons of ingelegde uitjes
  • Een glas droge witte wijn of gekoelde rosé

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding

     

    .

    Saus maken
    Doe de eidooiers, mosterd, Worcestershire, Tabasco en olijfolie in een kom. Klop dit stevig door tot een gladde, romige emulsie. Proef en pas eventueel het zuur of de pittigheid aan.

    .

    Groenten en kruiden snijden
    Hak augurk, sjalot, kappertjes en peterselie fijn. Voeg deze toe aan de saus en meng goed door.

    .

    Vlees snijden
    Snijd de biefstuk met een scherp mes in dunne reepjes, daarna in kleine blokjes. Liever geen gehakt – het mondgevoel van fijn gesneden vlees maakt juist het verschil. Voeg het vlees toe aan de saus en schep alles luchtig door.

    .

    Op smaak brengen
    Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe. Laat de tartare even rusten (5 min) zodat de smaken zich kunnen mengen.

    .

    Opdienen
    Gebruik een kookring om het vlees mooi op een bord te presenteren. Druk niet te hard aan – het mag luchtig blijven. Serveer optioneel met een eidooier bovenop of met een gepocheerd kwarteleitje voor extra flair.

    Steaktartare

    Tips

  1. Wil je extra zekerheid? Gebruik gepasteuriseerde eidooiers of vervang de sausbasis door een mayonaise.

  2. Laat je vlees kort invriezen (ca. 20 minuten) om het makkelijker te kunnen snijden.

  3. Serveer koel, maar niet ijskoud, want dat komt de smaak niet ten goede.

469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
2 personen
  • 250grossenhaas (of kogelbiefstuk)
  • 3tlaugurk (fijngehakt)
  • 3tlsjalot (fijngehakt)
  • 3tlkappertjes (fijngehakt)
  • 3tlverse peterselie (fijngehakt)
Voor de saus
  • 2eidooiers (vers en rauw of gepasteuriseerd)
  • 3tlmosterd (Dijon voor pit; milder mag ook)
  • 1,5elworcestershire saus
  • 1,5elTabasco (of minder, naar smaak)
  • 3tlextra vierge olijfolie
  • naar smaakpeper en zout
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina