Taco met kalfsvlees

  • By Peter
  • 11 maart 2021
  • 0
  • 625 Views

Mexicaanse taco’s we kennen het waarschijnlijk allemaal wel, van die harde schelpen welke je in de supermarkt koopt. Helaas is dit ver weg van Mexicaans maar zijn dit de Amerikaanse taco schelpen/chips. De taco is namelijk een klein gevouwen tortilla welke gebakken word op een grillplaat. Omdat het allemaal veel werk is om deze zelf te maken gebruiken wij de tortilla’s uit de supermarkt wat in iedergeval dicht in de buurt komt van de echte mexicaanse taco.

Taco’s worden uit de hand gegeten en is een echte streetfood wat tegenwoordig over de hele wereld wel te verkrijgen is. Er zijn traditionele taco’s en varianten die in de verloop van generaties eigen gemaakt zijn. Het is dan ook niet verkeerd of fout wat je op een taco doet want veel is mogelijk. Hier laten wij onze variant taco met kalfsvlees maken.

Koop een hele koe!

 

 

Ingrediënten & bereiding voor een taco met kalfsvlees

Voorbereiding: 15 minuten.
Marineren: n.v.t.
Bereiding op de bbq: 5 minuten
Barbecue temperatuur: 250 keteltemperatuur of hoger en hiervoor hoeft alleen een grill zone te zijn.
Benodigdheden: gietijzeren pan/ skillet en houtskool

 

 

Voorbereiding.

Bereid de barbecue voor op grillen en laat de skillet ook alvast warm worden boven de houtskool. Vet de skillet in met wat olie tijdens het opwarmen.

Gebruik voorgegaard kalfsvlees wat nog warm of al koud mag zijn en snij hiervan dunne stroken. Snij de stroken weer klein zodat je allemaal kleine kalfsvlees reepjes krijgt.

Snij de lente ui in ringen, de komkommer in blokjes en de ijsbergsla in stukken. Snij de limoen in partjes en de rode ui in halve ringen en zet meng alles door elkaar behalve de limoen.

Meng een halve lepel mayonaise met een halve lepel Mascovile koriander saus wat goed is om 2 taco’s in te smeren. Hou je niet zo van pittig meng dan 2/3 deel mayonaise op 1/3 deel scherpe saus.

 

Bereiding op de barbecue.

Wanneer de skillet zeer heet is kan je de reepjes kalfsvlees in de pan doen en bak deze rondom gaar voor ongeveer een halve tot een hele minuut. Het vlees hoeft alleen wat gebraden te zijn aan de zijkanten en warm te worden. Zet de skillet weer terug op de grill.

Pak een taco in de tussentijd en smeer deze in met de olie of marinade. Draai de taco om en smeer de middenzijde met wat saus en leg de taco op een bord of plank en vul deze met het kalfsvlees, geraspte kaas en de groenten. Vouw de taco dubbel en leg de taco in de skillet en bak beide kanten voor een halve minuut per kant.

Haal de taco of taco’s uit de skillet en leg dit samen met een limoen part op een bord. Taco met kalfsvlees Buen provecho!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *