BBQ Nerds
Gehaktbal van de bbq

Gerookte gehaktbal van de bbq

Het is niet weg te slaan uit onze Nederlandse keuken, de gehaktbal it is. Om een juiste gehaktbal te krijgen heb...
Sate ajam van de bbq

Sate Ajam

De saté is voor iedereen wel een bekend stokje vlees ingesmeerd met saus en geserveerd met  satésaus. Velen maken het met...
Pulled beef van de bbq

Low and slow Pulled beef

Pulled beef, weer een fancy naam uit de bbq wereld wat wij eigenlijk allang kennen en vroeger bij oma aten. Juist...
homade bacon

Het verschil tussen bacon en ontbijtspek

Je wilt een recept volgen en daar zie je het staan ‘bacon’. In de supermarkt aangekomen kan je het niet vinden...

Taco met kalfsvlees

Mexicaanse taco’s we kennen het waarschijnlijk allemaal wel, van die harde schelpen welke je in de supermarkt koopt. Helaas is dit...

Kalfs staartstuk (Picanha) op de barbecue

Staartstuk op de barbecue is een gewild stuk vlees en word meestal verkocht als Picanha. Het is een stuk vlees wat...
Stroganoff pasta op de bbq

Pasta stroganoff van de bbq

Stoganoff ook wel beter bekend als Bœuf Stroganoff is een Russische roodvleesgerecht wat perfect past bij een pasta. In de saus...

Gerookte hele eend met framboos

Een hele gerookte eend met framboos is een heerlijk recept voor tijdens de feestdagen of op een doodnormale zaterdag avond…. Ingrediënten...
Cajun biefstuk van de bbq

Cajun biefstuk van de bbq

Wij van bbqnerds besloten recent om weer eens bij elkaar te komen om zodoende nieuwe recepten uit te proberen. Voor mijn...
Duitse curryworst van de bbq

Curryworst van de bbq

Wie wel eens in Duitsland is geweest, zal ongetwijfeld curryworst of de bratwurst zijn tegengekomen en het waarschijnlijk ook wel hebben...
buffalo hot wings BBQ

Buffalo chicken wings op de bbq

Buffalo chicken wings zijn de drumsticks en vleugels welke officiel in de oven gaan om gegaard te worden, gekruid en vervolgens...
Diamanthaas van de bbq

Diamanthaas van de bbq

Bij onze laatste barbecuesessie dachten wij: “laten we eens wat anders verzinnen om klaar te maken op onze barbecue”. Onze keuze...