24 oktober, 2019
Banner Top

Pork roast taco’s

Roasted pork op een taco met een mexicaans tintje is een heerlijk recept om met een grote groep te eten. Als familie gerecht of met je vriendengroep is dit een heerlijk hoofdgerecht. Wij hebben dit recept bedacht met wat inspiratie uit de Mexicaanse street food wereld, alleen is onze Pork roast taco’s dan wel met

Beer can burger

Het is weer even anders dan een standaard broodje hamburger, namelijk de “Beer can burger“. Het is ooit bedacht in Amerika door The BBQ Pitboys en bij ons in Nederland al een tijdje bekend. Ken jij deze burger nog niet? Lees dan hier hoe wij de Beer can burger maken. Ingrediënten & bereiding Voorbereiding: 15

Beenham Dijon en rabarber

beenham dijon en rabarber, vast en zeker nog nooit van gehoord. Wij ook niet maar wij waren verrast hoe het smakte. Eens een keer wat anders dan ze standaard beenham dry rub, hier laten wij onze beenham dijon en rabarber zien. Ingrediënten & bereiding Voorbereiding: 15 minuten Marineren: We gebruiken een mengsel wat niet hoeft in

Automatic Buffalo Turds (Jalapeno poppers)

Velen kennen deze heerlijke snack al, wel uit de frituur in plaats van de barbecue. De jalapeno poppers! Ook wel bekend als Atomic Buffalo Turds in Amerika maar dan van de barbecue. Waar de ABT vandaan komt is ons niet bekend, wel is het een klassieke snack onder barbecue fanaten. Deze heerlijke snacks zijn er

Texas Twinkies

Bij ons in Nederland nog niet echt bekend maar het lijkt wel een beetje op Jalapeno popers en MOINK balls “Texas Twinkies” it is. Natuurlijk wel net even anders en absoluut een aanrader om deze Texas Twinkies uit te testen op de barbecue. Ingrediënten & bereiding Voorbereiding: 25 minuten. BBQ bereiding: 30 minuten Keteltemperatuur: 150 graden

Ananas met spek

Heerlijk verfrissend en vooral makkelijk als tussendoortje, voor- of nagerecht. Ananas met spek is een heerlijke zoete combinatie van fruit en vlees samen. Naast een klein hapje is deze licht en verfrissend voor tijdens een feestje thuis maar ook heerlijk met de familie barbecue als nagerecht.   Ingrediënten & bereiding Voorbereiding: 20 minuten. Marineren: Bamboe prikkers

MOINK Balls

Wij vonden het weer tijd voor een klassieker van de barbecue. Met wat rundvlees gehakt van  Vlees van ons.nl. kwamen wij op het idee om MOINK Balls te maken. Wij hebben ons eigen recept maar voor deze balletjes bestaan er wel meer dan 100 dus hier is geen vast recept voor. Ingrediënten & bereiding voor +/-

sukade van de grill

Wij hadden weer de eer om iets te mogen bedenken en om dit uit te voeren op de barbecue maar dit keer meet een stuk sukade van  Vlees van ons.nl. Sukade kenden wij al om het low and slow klaar te maken of te stoven maar wij wouden een keer wat anders proberen. Een sukade

Kapsalon pulled pork

Iedereen heeft het wel eens gehad of kent het wel, namelijk de “Kapsalon”. Wij hadden een tijd terug, redelijk wat pulled pork over van een feestje en bedachten ons dat we in plaats van shoarma ook pulled pork hiervoor konden gebruiken. Na enkele manieren het geprobeerd te hebben kwamen wij op deze samenstelling van onze

Braadstuk van de barbecue

Wij hadden de eer om iets te mogen bedenken en om dit uit te voeren op de barbecue met een braadstuk van  Vlees van ons.nl. Na het een keer gegrild te hebben zoals een biefstuk hadden we later het idee om dit juist low and slow uit te gaan voeren en met een perfect resultaat.

Ketjap stokjes van de barbecue

Zelf ben ik het nog nooit tegen gekomen totdat ik een keer bij Michel een keer ging barbecueën. Speklappen van een varken, in stukjes gesneden en gemarineerd met ketjap. Het lijkt heel eenvoudig en dat is het ook, maar het is wel een grote meerwaarde voor een barbecue sessie. Wij maken deze ketjap stokjes wel

Hoe barbecue je een T-bone steak

T-Bone van de grill Iedereen kent deze wel een T-Bone steak, een vlees met een t-vormig bot en aan beide kanten een stuk vlees. Deze stukken bestaan uit een stevig vlees wat uit een lendenstuk (entrecôte) en een stuk ossenhaas bestaat. Naast een T-Bone is er een nog groter stuk wat de Porterhouse genoemd word,

Surf and Turf hamburger

Surf en turf staat voor het combineren van vlees en vis in één gerecht. Maak hier een gehaktmengsel van en je kan een broodje hamburger creëren wat even heel anders is dan een standaard broodje hamburger maar een surf and turf hamburger.   Ingrediënten & bereiding Voorbereiding: 30 minuten Bereiding op de bbq: 10-15 minuten. Barbecue

Zelf pulled pork bitterballen maken?

Surf en turf staat voor het combineren van vlees en vis in één gerecht. Maak hier een gehaktmengsel van en je kan een broodje hamburger creëren wat even heel anders is dan een standaard  broodje hamburger. Ingrediënten & bereiding Voorbereiding: 30 minuten Bereiding op de bbq: 10-15 minuten. Barbecue temperatuur: 200 graden 500 g pulled pork

Beenham honing mosterd

Heerlijke op een broodje maar ook los in stukken op het bord. Een beenham honing mosterd, iedereen kent het wel. Zelf makkelijk te maken want het is simpel en in een korte tijd te bereiden. Op de barbecue ook nog een heerlijke rooksmaak aan je beenham toevoegen en iedereen wilt een stuk. Ingrediënten & bereiding

Sloppy Joe

Sloppy Joe is een simpel gerecht wat je kan maken in de keuken maar ook op de barbecue wat nog meer smaak geeft aan jouw eigengemaakte Sloppy Joey.   Ingrediënten & bereiding Voorbereiding: 30 minuten Bereiding op de bbq: 30 – 60 minuten. Barbecue temperatuur: 200 graden 300 gram rundergehakt 100 gram uien 100 gram paprika

Surf en turf van de barbecue

Surf en turf staat voor het combineren van vlees en vis in één gerecht. Zo zijn er vele soorten recepten te vinden maar wij hebben weer onze eigen variatie van “surf en turf van de barbecue”. Ingrediënten & bereiding Voorbereiding: 30 minuten Bereiding op de bbq: 10 minuten. Barbecue temperatuur: 250 – 300 graden 100

Spareribs: 3-2-1 methode

Het bereiden van een sparerib kan op veel manieren maar wij zijn gewend de 3-2-1 methode en om jullie het makkelijker te maken hebben wij hier alvast een basis rub om te gebruiken. 3-2-1 methode snelle uitleg: 3 staat voor 3 uur roken, door de rook krijgt de spareribs een heerlijke rooksmaak. 2 staat voor

Hoe maak je een simpel en perfect broodje hamburger

Een broodje hamburger is niet meer weg te denken bij de barbecue. Er zijn vele manieren en recepten om deze te maken, vaak zijn ze te uitgebreid en om ze dan voor het hele gezin te maken kom je hoog in de kosten en tijd. Maar de kant en klare rundvlees hamburgers smaken vaak niet

Biefstuk aardappel schotel

Een aardappelschotel van de barbecue is lekker maar ook heel makkelijk voor als je met veel personen tegelijk moet eten. Ingrediënten & bereiding Voorbereiding: 15 – 60 minuten. Marineren: Marineren is niet nodig alleen op smaak maken met zout en peper. Bereiding op de bbq: 15 – 45 minuten. (bij voorgegaarde aardappel is de bereidingstijd