Champignons in folie...

Champignons in folie

Voorbereiding
10 min
Temperatuur
180-230 graden
Bereiding
10 min
Bereidingswijze
Indirect
Champignon in folie

Soms heb je niet veel nodig om iets lekkers op tafel te zetten. Deze champignons met kruidenboter in folie zijn zo’n gerecht. Ideaal als bijgerecht, makkelijk voor te bereiden en snel klaar op de barbecue. En nee, dit is geen ‘vegetarisch alternatief’, dit is gewoon serieus lekker – ook voor de doorgewinterde vleesliefhebber.

Door de hitte van de BBQ garen de champignons in hun eigen sappen en smelt de kruidenboter tot een smeuïge smaakbom. Je kunt dit gerecht ook eenvoudig uitbreiden met bijvoorbeeld kaas, knoflook of een snuf chili.

Perfect bij een stuk gegrild vlees, maar ook gewoon los als voorgerecht of bij de borrel.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding

     

    .

    Champignons schoonmaken
    Borstel de champignons schoon en verwijder de steeltjes. Gooi deze niet weg – je kunt ze klein snijden en meebakken in een ander gerecht.

    .

    Vullen
    Vul de holte van elke champignon met een klontje kruidenboter. Gebruik niet te weinig: de boter vormt de smaakbasis van het gerecht.

    .

    Inpakken
    Leg de gevulde champignons op een vel aluminiumfolie. Vouw het folie goed dicht zodat het pakketje strak afsluit. Maak eventueel meerdere kleinere pakketjes.

  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding op de BBQ

     

    .

    Indirect garen
    Leg de pakketjes in de indirecte zone van je barbecue. Sluit het deksel en laat de champignons ongeveer 10 minuten garen.

    Controleer daarna of ze zacht zijn door even met een tang te voelen of een stukje open te maken. De kruidenboter moet volledig gesmolten zijn.

    .

    Serveer ze direct vanuit het folie of leg ze op een schaal. Lekker met een schep extra boter uit het pakketje. Bestrooi eventueel met wat versgemalen peper of geraspte Parmezaanse kaas.

    Variaties

  1. Romig

    Voeg geraspte cheddar of Parmezaan toe voor een extra romige touch.

  2. Knoflookfan?

    Meng een geperst teentje door de kruidenboter.

  3. Pittig

    Houd je van pit? Strooi er chilivlokken of gerookte paprikapoeder overheen.

  4. Fris

    Vervang kruidenboter door een mix van olijfolie, tijm, citroenrasp en zeezout voor een frissere variant.

469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
4 personen
  • 1doosjegrote champignons (ca. 250-300 gram)
  • 1pakjekruidenboter (ca. 125 gram)
Benodigdheden
  • Aluminiumfolie
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina