Wij van BBQ Nerds besloten recent om weer eens bij elkaar te komen om zodoende nieuwe recepten uit te proberen. Voor mijn nieuwe receptuur heb ik een cajun achtige biefstuk van de bbq proberen te maken met een zelfverzonnen marinade. De marinade die ik hierbij gemaakt heb is naar onze mening niet alleen goed voor een stukje biefstuk, maar kan het op verschillende stukken rundvlees gebruikt worden. Bekijk hier mijn recept van de cajun biefstuk van de bbq.
Ingrediënten
3
personen
3
Niet waar
biefstukken
Voor de marinade
30
ml
Niet waar
olijfolie
20
ml
Niet waar
sojasaus
1
scheut
Niet waar
whisky
1
el
Niet waar
rijstwijn
1
el
Niet waar
ahornsiroop (maple syrup)
1
el
Niet waar
mosterd
1,5
el
Niet waar
bruine suiker
1
tl
Niet waar
knoflookpoeder
1
tl
Niet waar
paprikapoeder (liefst gerookt)
1
tl
Niet waar
uienpoeder
0,5
tl
Niet waar
oregano (gedroogd)
0,5
tl
Niet waar
tijm (gedroogd)
1
tl
Niet waar
cayennepeper
1
tl
Niet waar
zout
1
tl
Niet waar
peper (liefst vers gemalen)
1
teen
Niet waar
knoflook
Voor de botersaus
Niet waar
achter de hand gehouden marinade
Niet waar
roomboter
BENODIGDHEDEN
Kernthermometer
Aluminiumfolie
Sauspannetje
Optioneel:
Gietijzeren rooster
PRAAT MEE OVER DIT RECEPT