Gerookte hele eend met framboos...

Gerookte hele eend met framboos

Voorbereiding
15+30 min
Temperatuur
110 graden
Bereiding
4 à 5 uur
Bereidingswijze
Indirect
20200815 020

Een hele gerookte eend met framboos is een heerlijk recept voor tijdens de feestdagen of op een doodnormale zaterdagavond….

Inkbird IHP-1P review

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding

     

    .

    Snijd de sjalot, ui en knoflook in stukken en de limoen in vieren.

    .

    Droog de eend, prik gaten in de huid met een vork en vul de eend met de vulling. Rub hem daarna helemaal in met de dry rub. Leg de eend met de borst naar beneden in de schaal en laat het bij voorkeur op kamertemperatuur liggen.

  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding op de barbecue

     

    .

    Bereid de barbecue voor op een keteltemperatuur van 110 graden celsius. Wanneer de temperatuur stabiel is plaats je het rookhout en mag de eend met bak op de indirecte zone. Sluit de deksel.

    .

    Maak de basis saus aan en giet deze na een half uur over de eend heen. Lepel het op de plekken waar nog geen saus zit. Herhaal dit om het halfuur en voeg wat extra sojasaus en water toe indien nodig.

    .

    Wanneer de kerntemperatuur van 73 graden is bereikt mag de eend eraf en laat je hem voor 10 minuten rusten. Haal de vullig uit de eend en gooi deze weg. Gebruik het vocht wat in de bak ligt samen met de frambozen als extra saus. Pureer de frambozen in het vocht met een vork.

    Gerookte hele eend met framboos
469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
  • 1hele eend
  • dry rub naar keuze
  • 1chunkrookhout (suggestie: kersen)
Voor de vulling
  • 1sjalot
  • 1kleineui
  • 3tenenknoflook
  • 0,5limoen
  • 1handjeframbozen
  • 1takgedroogde tijm
Voor de basis saus
  • 3clport
  • 6clsojasaus
  • 10clwater
Benodigdheden
  • Kernthermometer
  • Braadslede of aluminium bak
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina