Een hele gerookte eend met framboos is een heerlijk recept voor tijdens de feestdagen of op een doodnormale zaterdagavond….

BBQ Nerd
Sinds 2014 is Peter een echte BBQ Nerd geworden. Bij hem gaat elke week de barbecue wel een keer aan en elk goed stuk vlees moet erop, eigenlijk is het een kleine verslaving aan het worden.
Een hele gerookte eend met framboos is een heerlijk recept voor tijdens de feestdagen of op een doodnormale zaterdagavond….
Snijd de sjalot, ui en knoflook in stukken en de limoen in vieren.
Droog de eend, prik gaten in de huid met een vork en vul de eend met de vulling. Rub hem daarna helemaal in met de dry rub. Leg de eend met de borst naar beneden in de schaal en laat het bij voorkeur op kamertemperatuur liggen.
Bereid de barbecue voor op een keteltemperatuur van 110 graden celsius. Wanneer de temperatuur stabiel is plaats je het rookhout en mag de eend met bak op de indirecte zone. Sluit de deksel.
Maak de basis saus aan en giet deze na een half uur over de eend heen. Lepel het op de plekken waar nog geen saus zit. Herhaal dit om het halfuur en voeg wat extra sojasaus en water toe indien nodig.
Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!
Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.
PRAAT MEE OVER DIT RECEPT
Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.