24 oktober, 2019
Banner Top

Wij vonden het weer tijd voor een klassieker van de barbecue. Met wat rundvlees gehakt van  Vlees van ons.nl. kwamen wij op het idee om MOINK Balls te maken. Wij hebben ons eigen recept maar voor deze balletjes bestaan er wel meer dan 100 dus hier is geen vast recept voor.

Ingrediënten & bereiding voor +/- 30 stuks

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding op de bbq: 1,5 uur
Keteltemperatuur: 110 – 120 graden Celsius met 2 zones.
Benodigheden: Weegschaal, OPTIE kerntemperatuur meter

  • 750 Runder gehakt (Vlees van ons)
  • Spek (pak langwerpige spek)
  • Dry Rub (Wij gebruikten BBQ Nerds Pork)
  • Barbecue saus ( wij gebruikten een aardbeien barbecue saus)
  • Kaas (100 gram zakje geraspte kaas)

Voorbereiding

Doe het gehakt, kaas en dry rub in een schaal en meng dit goed door elkaar. Draai hier nu balletjes van met een gewicht van ongeveer 35 gram. Draai na het draaien van de balletjes nu spek om de balletjes heen, de balletjes hoeven niet helemaal bedekt te zijn met spek. Blijven het spek niet om de gehaktballetjes? Gebruik dan een prikker om het te verstevigen.

Leg de MOINK Balls nu in de koelkast voor minimaal een half uur en in de tussentijd kan je de barbecue aansteken.

 

Bereiding op de barbecue

Wanneer de keteltemperatuur van 110 – 120 graden is bereikt kunnen de MOINK Balls indirect op de bbq geplaatst worden.  Wanneer de MOINK Balls een kerntemperatuur hebben van 60 graden (1 uur) dan kan je ze lakken met de barbecue saus en terug op indirecte zonde van de barbecue. Bij een kerntemperatuur van 70 graden (20 – 30 min) mogen de balls van de barbecue.

Serveer de MOINK Balls warm of koud en gebruik als optie de bbq saus als dip.

 

Heerlijk als borrelhapje tijdens een film of verjaardag

Heerlijk en eerlijk vlees kopen?
Neem een kijkje op www.vleesvanons.nl.

Vlees van ons

Tags: , , , ,

Related Article