Atomic Buffalo Turds (Jalapeno poppers)...

Atomic Buffalo Turds (Jalapeno poppers)

Voorbereiding
30 min
Totale tijd
1 uur
Temperatuur
180 graden
Bereiding
25 min
Bereidingswijze
Direct & indirect
Atb

Ze klinken als een grap, maar zijn bloedserieus lekker: jalapeño poppers. In de VS ook wel bekend als Atomic Buffalo Turds, of kortweg ABT’s. Een klassieker onder Amerikaanse pitmasters, maar ook in Nederland winnen ze snel terrein. En terecht. Deze snack combineert rokerige spek, pittige peper en smeuïge roomkaas tot een onweerstaanbaar BBQ-tussendoortje.

Er zijn eindeloos veel variaties op dit recept – met of zonder worst, met cheddar of andere kazen, met milde paprika of vurige jalapeño. Wij laten je hier onze favoriete basisversie zien. Liever zonder vlees of met wat minder pit? Geen probleem, de poppers passen zich moeiteloos aan jouw wensen aan.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding

     

    .

    Bereid je BBQ voor op een keteltemperatuur van ongeveer 180 graden, met twee zones: één directe en één indirecte zone. Je gaat starten boven de kolen en daarna verplaatsen.

    .

    Snijd de jalapeño’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten en pitten. Wil je extra pit? Meng dan een deel van de pitten door de roomkaas. Draag handschoenen bij het snijden om ellende te voorkomen.

    .

    Vul elke halve jalapeño met een lepel roomkaas. Leg daarop een reep cheddar en eventueel een stukje chipolata. Is de worst te groot? Snijd deze dan in dunne plakjes.

    .

    Wikkel elke gevulde peper in een plak spek. Zorg dat het spek strak zit, en zet eventueel vast met een bamboeprikker.

    Laat ze nog even opstijven in de koelkast als je wat meer tijd hebt – zo blijven ze mooier in vorm tijdens het grillen.

  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding op de BBQ

     

    .

    Start met de open (gevulde) kant naar beneden boven directe hitte. Grill de spek krokant in ±5 minuten. Draai ze daarna om zodat de spek rondom mooi kleurt.

    .

    Verplaats de poppers naar de indirecte zone en laat ze daar nog ±10 minuten doorgaren. Zo smelt de kaas en worden ze binnenin goed warm.

    .

    Serveer direct. Pas op: de gesmolten kaas kan loeiheet zijn. Laat ze een minuutje afkoelen voor je toeslaat.

    Tips

  1. Geen jalapeño-fan?

    Gebruik mini paprika’s als milde variant.

  2. Vegetarisch alternatief?

    Laat de chipolata weg en kies voor gerookte paprika als smaakmaker.

  3. Pittiger?

    Voeg wat sriracha toe aan de roomkaas voor een extra kick.

  4. Vooruitwerken?

    Je kunt ze tot een dag van tevoren maken en pas op het laatste moment grillen.

469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
6stuks
  • 3grotejalapeño's (of mini paprika's)
  • 6plakjesgerookt ontbijtspek
  • 6flinke lepelskruidenroomkaas
  • 6plakjescheddar of andere smeltkaas
  • 2kleinevoorgebakken runder chipolataworstjes (optioneel)
Benodigdheden
  • Bamboe brikkers
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina