Cajun biefstuk van de bbq...

Cajun biefstuk van de bbq

Voorbereiding
30 min
Temperatuur
240 graden
Bereiding
30 min
Bereidingswijze
Direct & indirect
Biefstuk gesneden

Wij van BBQ Nerds besloten recent om weer eens bij elkaar te komen om zodoende nieuwe recepten uit te proberen. Voor mijn nieuwe receptuur heb ik een cajun achtige biefstuk van de bbq proberen te maken met een zelfverzonnen marinade. De marinade die ik hierbij gemaakt heb is naar onze mening niet alleen goed voor een stukje biefstuk, maar kan het op verschillende stukken rundvlees gebruikt worden. Bekijk hier mijn recept van de cajun biefstuk van de bbq.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding

     

    .

    Voor de bereiding van de cajun biefstuk moeten we in eerste instantie de marinade gaan voorbereiden. De marinade van hierboven is berekend op 3 biefstukken. Voor de marinade volgen we het recept van hierboven. We mengen de hier bovenstaande ingrediënten. Wanneer alles door elkaar is geroerd dan laten we de marinade even rusten,(ik heb het ongeveer 20 minuten laten rusten) zodat de droge ingrediënten hun smaak kunnen afgeven.

    .

    Wanneer de marinade even rust heeft gehad dan pakken een grote diepvrieszak. In deze zak stoppen we ons vlees en de marinade. We gebruiken niet al de marinade, want we hebben nog wat nodig voor onze botersaus. De marinade moet minimaal 4 uur intrekken, maar de voorkeur gaat uit naar 24 uur. Van belang is om de zak regelmatig te draaien in de koelkast, zodat alle kanten van het vlees met de marinade in contact kunnen komen.

  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding op de BBQ

     

    .

    Voordat we beginnen met het voorbereiden van de bbq, is het van belang om de biefstukken minimaal 30 minuten van te voren uit de koelkast te halen, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.

    .

    Hierna gaan we over op de bbq. De bbq moet een keteltemperatuur van 220 a 240 graden Celsius hebben. Hierdoor kan het gietijzeren rooster warm worden en kunnen we een mooi ruiten patroon op het vlees aanbrengen.

    .

    De bbq heeft 2 zones. De directe zone, waarop we het vlees een mooi grilpatroon geven en een indirecte zone, waarop we de kerntemperatuur van ongeveer 52 graden Celsius willen bereiken. Grill het vlees nu totdat er een mooie grilstreep op beide kanten is ontstaan en leg het vlees hierna in de indirecte zone.

    .

    Wanneer het vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van 52 graden dan halen wij het vlees van de bbq en laten we het vlees rusten onder een stuk aluminiumfolie. Dit geeft ons de tijd om de botersaus te maken. Dit doen wij ook op de bbq.

    .

    We nemen een steelpannetje en hierin doen we onze achtergehouden marinade. Hierbij voegen we een paar klontjes roomboter en mengen we het rustig door met een garde of lepel totdat het warm is.

    .

    De botersaus brengen we dan aan op ons stuk vlees en klaar is de cajun biefstuk van de bbq.

    Cajun biefstuk van de BBQ

    Tips

  1. Geen whisky in huis?

    Gebruik dan een scheutje bourbon of laat het weg.

  2. Zin in pittiger?

    Voeg een halve theelepel chilipoeder of extra cayenne toe.

  3. Overgebleven saus?

    Heerlijk over aardappels, kip of zelfs als dip.

469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
3 personen
  • 3biefstukken
Voor de marinade
  • 30mlolijfolie
  • 20mlsojasaus
  • 1scheutwhisky
  • 1elrijstwijn
  • 1elahornsiroop (maple syrup)
  • 1elmosterd
  • 1,5elbruine suiker
  • 1tlknoflookpoeder
  • 1tlpaprikapoeder (liefst gerookt)
  • 1tluienpoeder
  • 0,5tloregano (gedroogd)
  • 0,5tltijm (gedroogd)
  • 1tlcayennepeper
  • 1tlzout
  • 1tlpeper (liefst vers gemalen)
  • 1teenknoflook
Voor de botersaus
  • achter de hand gehouden marinade
  • roomboter
Benodigdheden
  • Kernthermometer
  • Aluminiumfolie
  • Sauspannetje

Optioneel:

  • Gietijzeren rooster
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina