Eendenborst Carpaccio van de bbq...

Eendenborst Carpaccio van de bbq

Voorbereiding
20 min
Temperatuur
200 - 220 graden
Bereiding
10 min
Bereidingswijze
Direct & indirect
Eendenborst sinaasappel

Eendenborst carpaccio van de bbq is een heerlijk alternatief van rundvlees. Eigenlijk zou het geen carpaccio mogen heten omdat dit alleen uit rundvlees mag bestaan. Giuseppe Cipriani bedacht ooit de dungesneden rode vleesschotel en vernoemde het naar de schilder Vittore Carpaccio. Desondanks wordt het toch door bijna iedereen carpaccio genoemd. Hoe je het ook noemt, het is een heerlijk gerecht dat wij graag met je delen.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding

     

    .

    Bereid de barbecue voor op 200 – 220 graden. Creëer voor 2 zones: direct en indirect.

    .

    Pers ondertussen de sinaasappels tot sap en snijd de sjalot en knoflook fijn.

    .

    Verhit een pan met wat olie en doe de sjalot en knoflook hierin, fruit dit even aan en blus het af met het sinaasappelsap, port en azijn. Voeg hierna de kandijsuiker toe en laat het doorkoken tot een siroop ontstaat. Laat het niet aanbranden en haal het op tijd van het vuur om een bittere smaak te voorkomen.

    .

    Snijd het overtollige vlees van de eendenborst weg maar laat het vet zitten, dit is nodig voor de bereiding en smaak. Snijd het vet van de eend in en stop net voordat je bij het vlees komt. Strooi er wat peper en zout op en wrijf het even in.

  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding op de BBQ

     

    .

    Als de barbecue op temperatuur is (200 – 220 graden) leg je de eendenborst op de directe zone, met de vet kant naar boven.

    .

    Draai hem na 2 minuten om zodat de vet kant naar beneden ligt.

    .

    Na 2 à 3 minuten verplaats je de eendenborst naar de indirecte zone. Leg hem daar met de vet kant naar boven.

    .

    Zodra een kerntemperatuur van 48 (rood) tot 53 (rosé) graden bereikt is haal je de eendenborst van de BBQ af. Laat hem 5 à 10 minuten rusten.

    .

    Snijd de eendenborst in dunne plakjes en leg het rondom op het bord. Doe er nu wat sinaasappeldressing en stukjes mango bij.

469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
1 personen
  • 1eendenborst
  • naar smaakpeper en zout
  • mango (optioneel, garnering)
Sinaasappeldressing
  • 2sinaasappels
  • 1sjalot
  • 1teenknoflook
  • 2elport (ruby)
  • 2elkandijsuiker of rietsuiker
  • 1elazijn
Benodigdheden
  • Kernthermometer
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina