Gebakken chocolade banaan met likeur 43 is heerlijk als nagerecht, en het is ook nog eens heel makkelijk om te maken.
Ingrediënten & bereiding
Voorbereiding: 15 minuten.
Bereiding op de bbq: 5 minuten.
- 1 banaan
- paar brokken chocolade (Rollo of twix zijn ook heel lekker)
- paar snoep spekjes
- scheut likeur 43 (voor de kids kan het ook zonder)
[gdlr_quote align=”center” ]Dit nagerecht is ook goed te combineren met een bolletje vanille ijs.[/gdlr_quote]
Snij de banaan aan de binnenkant open van boven naar beneden en vouw de schil een beetje naar buiten.
Druk de brokken met chocolade nu in de banaan, lukt dit niet snij de banaan dan een beetje in met een mes. Strooi nu wat snoep spekjes erbij en doe een scheut likeur 43 over de banaan. De likeur blijft in de bananen schil dus het is niet erg als alles tussen de schil en de banaan terecht komt.
Wikkel de banaan nu in met aluminium folie en leg deze op het rooster. De banaan mag direct of indirect op de bbq zolang het maar warm genoeg is om de banaan in 5 minuten klaar te maken.
De banaan is klaar als de chocolade en spek gesmolten zijn en de banaan zacht is.
PRAAT MEE OVER DIT RECEPT