Gerookte gehaktbal van de bbq...

Gerookte gehaktbal van de bbq

Voorbereiding
20 min
Temperatuur
170 graden
Bereiding
45 min
Bereidingswijze
Indirect
20210504 04052021 002

Het is niet weg te slaan uit onze Nederlandse keuken; de gehaktbal. Om een juiste gehaktbal te krijgen heb je een goede verhouding nodig van vlees en vet, daarom maken wij gebruik van half om half gehakt. Hier zit net dat beetje extra vet in wat je met alleen rundvlees vaak niet hebt.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding

     

    .

    Pers de knoflook uit in een grote schaal en doe daar vervolgens alle ingredienten bij. Meng alles goed en stevig door elkaar en draai hier 4 gehaktballen van.

    Wil je een knapperige korst? Rol de ballen dan nog even door paneermeel of bloem.

  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding op de barbecue

     

    .

    Bereid de barbecue voor op 170 graden indirect.

    .

    Voeg het rookhout toe en leg gelijk de ballen op het rooster.

    .

    Bij een kerntemperatuur van ca. 30 graden draai je de ballen om.

    Indien gewenst kan je ze nu ook insmeren met een glaze, maar dit hebben wij niet gedaan.

    .

    Wanneer de kerntemperatuur van 65 graden bereikt is mogen de gehaktbalen eraf.

469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

1 reactie
  • Laurent De stercke
    Laurent De stercke

    Het is zeer interessant voor u goede smaakvol gerechten uit te testen en als je het nog lukt zyn de gasten zeer tevreden 👍

Laat een antwoord achter aan Laurent De stercke (Annuleer Antwoord)

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
4 personen
Benodigdheden
  • Kernthermometer
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina