Paddenstoelensoep is een klassieker, maar met een subtiele rooksmaak til je deze soep naar een compleet nieuw niveau. Deze gerookte paddenstoelensoep maak je op de barbecue en dat proef je in elke lepel: vol, romig en met die kenmerkende rokerige gelaagdheid. Of het nu herfst, lente of hoogzomer is – dit recept past altijd. Bovendien is het volledig vegetarisch, al kun je met wat uitgebakken spekjes ook de vleesliefhebber blij maken.
Het roken van paddenstoelen geeft een diepe, umami-rijke smaak die je niet bereikt met bakken alleen. Combineer dit met knoflook, ui, rode wijn en een goede bouillon, en je hebt een gerecht dat zich kan meten met elk voorgerecht of lichte maaltijd.
PRAAT MEE OVER DIT RECEPT
Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.