Gevulde Baguettes met bier-kaas-jalapeño dipsaus...

Gevulde Baguettes met bier-kaas-jalapeño dipsaus

Voorbereiding
5 min
Temperatuur
200 graden
Bereiding
30 min
Bereidingswijze
Direct & indirect
Gevulde baguette

Deze gevulde stokbroodjes zijn een echte smaakexplosie. Met een krokante korst en een rijke vulling van gekruid rundergehakt, ontbijtspek, paprika en ui zet je een uniek gerecht op tafel. De bier-kaas-jalapeño dipsaus geeft het geheel een romige, hartige touch met een licht pittige twist. Ideaal voor een barbecue waar je nét even iets bijzonders wilt serveren.

Het klaarmaken van dit gerecht is verrassend eenvoudig, vooral als je een barbecue met twee zones hebt. Je gebruikt de directe zone om de baguettes een knapperige korst te geven en de indirecte zone om ze rustig verder te laten garen. Heb je geen opstelling met twee zones? Geen probleem: je kunt dit gerecht ook maken door je barbecue tussentijds aan te passen of alles indirect te bereiden. Houd er dan rekening mee dat het wat langer kan duren, maar het resultaat blijft gegarandeerd de moeite waard.

De bier-kaas-jalapeño dipsaus voegt een extra laag aan smaken toe. Het romige van de kaas, de lichte bitterheid van het bier en de subtiele hitte van de jalapeño maken het een perfecte begeleider voor de hartige stokbroden. Het is niet alleen een aanvulling op de baguettes, maar ook een veelzijdige dip die je tafelgasten gegarandeerd meerdere keren laat terugkomen voor meer.

Dit recept is perfect voor iedereen die eens iets anders wil proberen op de barbecue. Het resultaat is een gerecht dat niet alleen lekker smaakt, maar ook indruk maakt door zijn presentatie en creativiteit. Ideaal voor een gezellige avond buiten met vrienden of familie.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding

     

    .

    Snijd de ontbijtspek fijn en snijd de ui en 2 halve paprika’s in blokjes.

    .

    Snijd ook de jalapeño in blokjes en houd deze apart.

    .

    Snijd de bovenkant van de afbak baguettes af en hol ze uit.

    Gevulde baguette 2
  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding op de BBQ

     

    .

    Bereid de barbecue voor op 200 graden. Ga als dat kan voor 2 zones: direct en indirect. Mocht dat niet kunnen, dan kan je ervoor kiezen om de barbecue telkens om te bouwen, of om alles indirect te doen. Het duurt dan wel wat langer. Gebruik dan als je dat hebt een gietijzeren rooster.

    .

    Bak de ontbijtspek aan in de skillet op de directe zone. Voeg na zo’n 2 minuten de ui en paprika toe. Bak dit zo’n 5 minuten.

    .

    Voeg 20 gram all purpose BBQ kruiden toe en roer dit goed door. Stop de vulling vervolgens in een bakje om wat af te laten koelen.

    .

    Zet de skillet weer op de BBQ, dit keer op de indirecte zone. Laat er 50 gram boter in smelten.

    Maak de skillet tussendoor NIET schoon. Zo krijg je ook nog wat smaak van je kruiden in je saus.

    .

    Roer vervolgens 50 gram bloem door de boter. Blijf zo’n 2 á 3 minuten goed roeren, tot je een roux krijgt.

    .

    Blus af met 25 cl bier. Blijf roeren met een garde tot het kookt.

    .

    Als het kookt voeg je ongeveer 350 ml melk toe om de saus te verdunnen. Speel een beetje met de hoeveelheid melk om de door jou gewenste dikte te krijgen. Haal vervolgens van de BBQ en roer de stukjes jalapeño erdoorheen.

    Gevulde baguette 3
    .

    Als de vulling is afgekoeld voeg je 500 gram rundergehakt toe en kneed je alles goed door.

    .

    Vul de uitgeholde afbak baguettes met de vulling. Duw goed aan.

    Gevulde baguette 4
    .

    Leg de gevulde baguettes met de vulling naar beneden op het rooster, op de directe zone. Grill voor zo’n 4 á 5 minuten.

    Gevulde baguette 5
    .

    Leg de baguettes nu op de indirecte zone op het rooster met de vulling naar boven. Laat ze zo’n 10 minuten garen. Warm tegelijkertijd ook de saus weer even op door de skillet met saus terug op de barbecue te plaatsen.

    Gevulde baguette 6
    .

    Snijd de baguettes in stukken en serveer met de bier-kaas-jalapeño dipsaus.

469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
3baguettes
  • 3afbak baguettes
  • 500grrundergehakt
  • 80grontbijtspek, fijngesneden
  • 0,5rode paprika
  • 0,5groene paprika
  • 1groteui, in blokjes gesneden
  • 20grall purpose BBQ kruiden/rub
Voor de bier-kaas-jalapeño dipsaus
  • 50grboter
  • 50grbloem
  • 25clbier (pils)
  • 400mlmelk
  • 150grgeraspte pittige kaas
  • 1jalapeño
Benodigdheden
  • Skillet
  • Garde

Optioneel:

  • Gietijzeren rooster
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina