Juicy Lucy hamburger...

Juicy Lucy hamburger

Voorbereiding
15 min
Temperatuur
250 graden
Bereiding
10 min
Bereidingswijze
Direct
Juicy lucy hamburger

  Een Amerikaanse klassieker, met een smeuïge twist

Een hamburger waarbij de kaas ín het vlees zit, in plaats van erop? Juist dat maakt de Juicy Lucy zo bijzonder. Deze sappige cheeseburger komt uit Minneapolis, Minnesota, en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip onder BBQ-liefhebbers wereldwijd. In plaats van de cheddar bovenop, stop je hem in het midden – zo smelt de kaas tijdens het garen en blijft je burger sappig van binnen én knapperig van buiten.

Met een BBQ op hoge temperatuur en de juiste techniek, zet je deze klassieker binnen no-time op tafel. Extra lekker met wat pittige saus, frisse sla en krokante augurk op een zacht broodje.

Juicy Lucy hamburger

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding

     

    .

    Maak de saus: Meng de mosterd en fijngehakte jalapeño in een kommetje. Dek af en zet koel weg.

    .

    Meng het gehakt: Doe het gehakt in een schaal met de dry rub en Worcestershire saus. Meng goed door.

    .

    Vorm de burgers: Verdeel het gehakt in 4 gelijke ballen van ca. 125 g. Druk ze plat tot schijven.

    .

    Vul met kaas: Leg 1 plak cheddar op een burger, leg er een tweede burger bovenop en druk de randen stevig dicht. Zorg dat de kaas goed omsloten is, zodat hij niet lekt tijdens het grillen.

    .

    Voorbereiding garnituur: Snijd de augurk in lange plakjes, was en snijd de sla fijn. Snijd de burgerbroodjes doormidden.

  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding op de barbecue

     

    .

    Stook de BBQ op tot een keteltemperatuur van ca. 250 graden met directe hitte.

    .

    Leg de burgers direct boven de kolen en sluit de deksel. Grill ze ongeveer 5 minuten aan één kant.

    .

    Draai om en leg op elke burger een plak cheddar. Sluit opnieuw de deksel en grill nog 5 minuten.

    .

    Controleer de temperatuur: Bij een kerntemperatuur van ca. 65–68 °C zijn ze perfect sappig.

  • .
    Recept / Stappen

    Opmaken & serveren

     

    .

    Smeer een beetje saus op de onderkant van het broodje.

    .

    Leg hierop wat sla en augurk.

    .

    Haal de burger van de BBQ en leg direct op het broodje.

    .

    Voeg eventueel nog wat saus toe en dek af met het bovenste broodje.

    Juicy lucy hamburger
469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
2 personen
  • 500grrundergehakt
  • 4plakkencheddar
  • 10grhamburger dry rub
  • 4elhamburger saus
  • 1tlworcestershiresaus
  • 1handjeijsbergsla (fijngesneden)
  • 1augurk (in de lengte in plakjes gesneden)
  • 2hamburgerbroodjes
Benodigdheden

Optioneel:

  • Kernthermometer
  • Hamburgerpers
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina