Longhaas is zo’n stuk vlees dat je zelden ziet liggen bij de supermarkt, maar elke liefhebber van rundvlees zou het eens moeten proberen. Het staat bekend als werkvlees: het komt uit het middenrif van het rund en zorgt letterlijk voor de beweging van de longen. Dat betekent: grof van structuur, veel smaak, en als je het goed bereidt – boterzacht. In vakjargon noemen ze het ook wel onglet of hanger steak, en in de Franse keuken is het al decennialang een favoriet op de menukaart.
Vanwege de grove draad en de uitgesproken rundsmaak is dit vlees uitermate geschikt voor de barbecue. Je grilt het kort aan, laat het rustig nagaren, snijdt het op de draad – en serveert het met een simpele maar smaakvolle ketjapsaus, of eventueel chimichurri voor een frisse twist.
PRAAT MEE OVER DIT RECEPT
Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.