Mexiaanse flatbread...

Mexiaanse flatbread

Voorbereiding
10 min
Temperatuur
150 graden
Bereiding
10 min
Bereidingswijze
Indirect
Mexicaans

Vegetarisch genieten met vuur, kaas en pit

Zin in een lichte, smaakvolle maaltijd van de BBQ die wél vult maar niet zwaar op de maag ligt? Deze Mexicaanse flatbread is een perfecte optie voor zomerse avonden of als kleurrijk bijgerecht tijdens een barbecuefeestje. Geroosterde groenten, pittige tomatenpuree en gesmolten kaas zorgen voor een gebalanceerde, vegetarische combinatie met flink wat karakter. Voeg optioneel wat kip of gehakt toe als je het iets steviger wilt maken, maar ook zonder vlees is dit een volwaardig gerecht.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Snijden & voorbereiden

     

    .

    Snijd alle groenten:

    • Paprika: in dunne reepjes
    • Rode ui: in halve ringen
    • Courgette: in lange dunne repen
    • Tomaten & mozzarella: in plakjes
    • Knoflook & rode peper: fijnhakken
    .

    Meng en verdeel:

    • Meng paprika en ui in een kom.
    • Meng tomaat en mozzarella in een aparte kom.
    • Roer knoflook en rode peper door de tomatenpuree.
    .

    Bereid de saus:

    • Verhit de roomboter in een pan op hoog vuur.
    • Voeg het tomatenpuree-mengsel toe en bak dit 2 minuten tot het geurt.
    • Haal van het vuur en zet apart.
  • .
    Recept / Stappen

    Beleggen & opbouwen

     

    .

    Smeer de flatbreads in met een dun laagje van het warme tomatenpuree-mengsel.

    .

    Verdeel paprika, ui, tomaat en mozzarella over de flatbreads.

    .

    Bestrooi met geraspte kaas, wat zout en peper.

    .

    Voeg optioneel een snufje Mexicaanse kruiden toe voor extra diepte.

  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding op de barbecue

     

    .

    Verwarm de barbecue tot 250 °C en gebruik bij voorkeur een indirecte zone.

    .

    Plaats de flatbreads op het indirecte deel van het rooster.

    Gebruik rookhout voor extra smaakdimensie (optioneel, maar aan te raden).

    .

    Sluit de deksel en laat 8–10 minuten garen tot de kaas gesmolten en licht geblakerd is.

    Tip

  1. Voeg pulled chicken of rul gebakken gehakt toe als je liever niet volledig vegetarisch gaat. Dit maakt het ook ideaal als hoofdgerecht voor vleesliefhebbers.

469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
Voor4flatbreads
  • 4flatbreads
  • 70grtomatenpuree
  • 40grroomboter
  • 125grmozzarella
  • 100grgeraspte kaas
  • naar smaakpeper en zout
  • optioneelMexicaanse kruidenmix
Groenten
  • 1rode paprika
  • 2tomaten
  • 1rode ui
  • 1courgette
  • 1rode peper of jalapeño
  • 1teenknoflook
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina