Heerlijk verfrissend en vooral makkelijk als tussendoortje, voor- of nagerecht. Ananas met spek is een heerlijke zoete combinatie van fruit en vlees samen. Naast een klein hapje is deze licht en verfrissend voor tijdens een feestje thuis maar ook heerlijk met de familie barbecue als nagerecht.
Ingrediënten & bereiding
Voorbereiding: 20 minuten.
Marineren: Bamboe prikkers klein
Grillen: 250 – 300 graden direct op de grill.
- 1 ananas
- 40 plakken spek
- Kip dry rub (wij gebruikten onze BBQ Nerds Chicken dry rub)
Snij de ananas in stukken blokjes, hoe groter de blokjes hoe meer spek je nodig bent. Wij zijn uitgegaan van een grote van normale hapjes.
Na alle blokjes gesneden te hebben kan je de spek om een blokje rollen, doe er een bamboe prikker in en leg deze op een bord of schaal en leg het in de koelkast. Haal dit een kwartier voordat je het op de barbecue gaat leggen uit de koelkast en sprinkel een klein beetje rub over de spek.
Grill deze boven de kolen tot er een mooi laagje op de spek komt en serveer ze warm met een beetje chilli saus.
PRAAT MEE OVER DIT RECEPT