Recepten
Curryworst van de bbq
Wie wel eens in Duitsland is geweest, zal ongetwijfeld curryworst of de bratwurst zijn tegengekomen en het waarschijnlijk ook wel hebben gegeten. De braadworst in stukken gesneden samen met de currysaus (niet zoals wij bij ons uit de knijpfles) is dan ook wel de bekende Duitse currywurst en ook nog eens makkelijk te maken.
Buffalo chicken wings op de bbq
Buffalo chicken wings zijn de drumsticks en vleugels welke officiel in de oven gaan om gegaard te worden, gekruid en vervolgens in een saus gedaan worden. Uiteraard kan dit ook prima op de barbecue met de benodigde stappen om wel dat perfecte laagje te krijgen. Wat is buffelsaus eigenlijk? In de meeste gevallen is het…
Diamanthaas van de bbq
Bij onze laatste barbecuesessie dachten wij: “laten we eens wat anders verzinnen om klaar te maken op onze barbecue”. Onze keuze viel op een stuk diamanthaas van de bbq, dit stukje rundvlees word in de volksmond ook wel Jodenhaas genoemd. Diamanthaas bevind zich tussen de schouders van het rund. Het is naar onze mening een…
Tijgergarnalen van de bbq
Tijgergarnalen van de bbq maar wat zijn tijgergarnalen eigenlijk? Gewoon garnalen, scampi's, gamba's of echt tijgergarnalen. Voor velen lijkt het allemaal op elkaar maar toch zit er verschil in deze schaaldieren, ja het zijn schaaldieren. Wij zelf hebben hier ook niet zoveel verstand van de verscillen maar in dit artikel word er haar fijn uitgelegd…
Tomahawk steak van de BBQ
Voor de meeste mensen is het vakantie en dat betekend volle bak de barbecue aan. Dat betekend dan ook dat het tijd word voor het echte werkt namelijk een tomahawk steak van de bbq! Deze steak doet ons er aan denken hoe de mensen in de oertijd hun vlees eten, een dino bot met vlees…
Gerookte sambal bejak
Wij maken graag gebruik van pepers en scherpe sausen zoals sriracha en tabasco. Veel van deze sausen hebben een eigen smaak wat uiteindelijk ook in jouw gerecht komt. Om het gerecht nog meer een eigen twist te geven gebruiken wij onze eigen gemaakte sambal bejak met een rooksmaak. Wij maken gebruik van onze eigen pepers…
Pulled Pork
Pulled pork is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de barbecue wereld. Het is een stuk varkensvlees wat voor de beginner en gevorderden vaak op de barbecue gelegd wordt voor low and slow bereiding. In Amerika gebruiken ze het "Boston Butt" stuk wat eigenlijk helemaal niets met de achterkant van het varken te maken…
MOINK Balls
MOINK Balls zijn ooit ontstaan als geintje op het het BBQ Brethren forum, maar inmiddels genieten ze wereldwijde bekendheid als één van de lekkerste BBQ snacks. MOINK staat voor de combinatie van rund (het rundergehaktballetje) en varken (bacon). Dit vanwege het geluid dat deze dieren maken: Moo en Oink. Vroeger mochten MOINK Balls van de…
Broodje braadworst met tripel bier
De Duitse braadworst is een bekend stukje vlees op onze barbecue. Om deze niet uit het beeld te laten verdwijnen bedachten wij dit recept om deze braadworst naar een hoger level te kunnen brengen dan we gewend zijn. Daar kwam het tripel biertje om de hoek kijken en in combinatie van een low and slow…
MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?
