Gebakken chocolade bananen met mini...

Gebakken chocolade bananen met mini marshmallows

Voorbereiding
5 min
Temperatuur
180 graden
Bereiding
10-20 min
Bereidingswijze
Direct of indirect
Gebakken banaan

Gebakken chocolade banaan is heerlijk als nagerecht, en het is ook nog eens heel makkelijk om te maken. Wij maken het graag af met een scheutje likeur 43 en mini marshmallows, maar ook zonder is het zeker de moeite waard.

Het is een recept waar je heel erg naar smaak mee kunt spelen. Ook kan je met de temperatuur en tijd spelen, wij doen het bijvoorbeeld vaak op de restwarmte van de kamado. Soms is hij dan een stuk minder warm, en laten we de bananen er gewoon wat langer op liggen.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding

     

    .

    Kies het soort chocolade waarmee je de banaan wil vullen. Wij vinden pure chocolade erg lekker, maar het kan met elke smaak. Hak het grof. Wil je pecannoten toevoegen, hak deze dan ook grof.

    .

    Snijd de bananen in de lengte open en duw de zijkanten opzij. Dit kan het makkelijkst langs de zijkant, dan vallen ze niet om. Ga je echter voor een mooie presentatie, dan kan je ze ook gewoon langs de bovenkant opensnijden. Zorg dan dat je het aluminiumfolie aan de onderkant zo vouwt, dat ze recht blijven liggen.

    .

    Nu vul je de bananen met de chocolade, en eventueel met de gehakte pecannoten en een scheutje likeur 43. Top af met een aantal mini marshmallows.

  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding op de BBQ

     

    .

    Wikkel de gevulde bananen in aluminiumfolie en leg ze op de barbecue. Eventueel mogen ze ook zonder aluminiumfolie op de barbecue, zorg dan wel voor een indirecte opstelling.

    .

    Ze zijn klaar als de schil donker en de binnenkant mooi gesmolten is (naar smaak). Serveer ze met een bolletje vanille roomijs ernaast.

    Haal eens een keer een banaan wat eerder en wat later van de BBQ af om te ontdekken hoe je ze het lekkerst vindt.

469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
2 personenbanaan
  • 2bananen
  • 40grchocoladebrokken naar smaak
  • Handjemini marshmallows
  • 2scheutjeslikeur 43 (optioneel)
  • 2bolletjesvanille roomijs (optioneel)
Lekker ter variatie
  • 25grpecannoten, gehakt
  • 2scheutjesdonkere rum i.p.v. likeur 43
Benodigdheden
  • Aluminiumfolie
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina