24 oktober, 2019
Banner Top

Bier drumsticks en kippenvleugels? Je leest het goed, we gaan bier combineren met kip. Kippenvleugels en drumsticks van de barbecue, daar is altijd wel plaats voor. We gaan gebruik maken van onze eigen gemaakte Grolsch herfstbok bbq saus waarmee we op het eind gaan aflakken. Eerst gaan we een rub mix maken waar we de kip mee gaan inwrijven.

Ingrediënten & voorbereiding

Voorbereiding: 15 minuten.
Marineren: 1 uur in de koeling
Bereiding: 45 – 60 minuten.

  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel paprika poeder (mild)
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflook poeder
  • 1 theelepel uien poeder
  • 1 kilo kippenvleugels gecombineerd met drumsticks

Neem de kippenvleugels en drumstick en dep ze indien nodig nog even droog. Wrijf dan de kip in met de rub, doe ze in een zak of bak en leg ze in de koeling voor minimaal 1 uur.

Heb je de Grolsch herfst bokbbq saus nog niet gemaakt dan is hier nu tijd voor.

 

Voorbereiding van de barbecue

We gaan de barbecue in twee zones verdelen waarbij het vlees indirect op de barbecue gaat. Maak 1 zone met de kolen en zorg dat je ongeveer een keteltemperatuur van 150 graden krijgt. Leg in de andere zone een lek bak en vul deze met het overgebleven bokbier of gebruik een pils naar keuze.

 

Tijd om te barbecueën

Als de kerntemperatuur stabiel op ongeveer 150 graden is leggen we de kip op de zone met de lekbak. Laat de kip liggen tot ongeveer 30 minuten of een kerntemperatuur van 60 graden hebben bereikt. De kip hoeft tussendoor niet omgedraaid te worden en zo verlies je ook geen hitte.

 

Aflakken en afbakken van de kip

Laat de kip nog op de barbecue liggen maar maak het pannetje met de bbq saus alvast warm, dit kan op de barbecue maar ook op een gasfornuis. Wanneer de kip 45 minuten erop ligt of een kerntemperatuur van 70 graden is bereikt gaat het tijd worden voor de volgende stap.

Pak een kwast en lak de kip nu af met de bbq saus, draai de kip om en leg ze nu boven op de kolen in zone 1. Lak nu de andere kant van de kip en doe de deksel dicht.

 

Van de barbecue naar het bord

Laat de kip nog 5 tot 10 minuten boven de gril en de kip mag op de helft omgedraaid worden. Laat de bbq saus niet aanbranden want dan krijg je een bittere smaak. Laat de kip 2 minuten rusten op het bord voordat het gegeten word.

 

Bier drumsticks en kippenvleugels van de barbecue, eetsmakelijk!

Tags: , , , , , ,

Related Article