Curryworst van de bbq

  • Avatar By Peter
  • 21 oktober 2020
  • 0
  • 97 Views
Duitse curryworst van de bbq

Wie wel eens in Duitsland is geweest, zal ongetwijfeld curryworst of de bratwurst zijn tegengekomen en het waarschijnlijk ook wel hebben gegeten. De braadworst in stukken gesneden samen met de currysaus (niet zoals wij bij ons uit de knijpfles) is dan ook wel de bekende Duitse currywurst en ook nog eens makkelijk te maken.

Ingrediƫnten & bereiding voor de curryworst van de bbq

Voorbereiding: 10 minuten.
Marineren: N.v.t.
Bereiding op de bbq: 20 – 40 minuten
Barbecue temperatuur: 150 200 keteltemperatuur met twee zones
Benodigdheden: sauspannetje (Dutch oven)

  • 4 grote duitse worsten of 8 kleine duits worsten

Kruidenmix:

  • 1 theelepel kerrie poeder (bewaar ook wat extra’s voor de garnering per portie)
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel chillipoeder
  • 1/2 eetlepel zout
  • 1/2 eetlepel peper

Saus:

  • 50 gram Boter
  • 1 kleine ui
  • 1 blikje tomatenpuree (klein)
  • 6 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1/2 eetlepel honing

 

Voorbereiding.

Bereid de barbecue voor om een keteltemperatuur van 150 graden, wanneer deze bereikt is mag de sauspan direct boven de kolen en voeg hier alvast de boter aan toe. Snij de ui fijn en voeg alle droge kruiden in een kom en meng dit door elkaar.

 

Bereiding op de barbecue.

Leg de de worsten direct boven de kolen en grill deze gaar en voeg vervolgens in de saus pan de fijngehakte uien en fruit deze aan.

Wanneer de uien glazig zijn mag de tomatenpuree toegevoegd worden en fruit deze even mee. Voeg daarna de ketchup, balsamicoazijn en de honing toe en laat dit mengsel zachtjes doorkoken.

Voeg daarna de sojasaus en de droge kruiden toe en roer dit goed door elkaar. Wanneer de saus te dik is kan je het verdunnen met wat water en proef de saus of deze op smaak is. Het toevegen van chilli, kerrrie of zout kan nog een optie zijn en naar ieder zijn of haar wens. Laat de saus heel zachtjes doorkoken om verbranden te voorkomen.

Wanneer de worsten gaar zijn mogen deze in stukken gesneden worden en kan je deze aan de saus toevoegen. Haal de sauspan van de warmtebron en laat de worst en de saus voor 2 minuten staan. Serveer de stukjes worst met saus met een beetje kerriepoeder erover en eventueeel gebakken uitjes.

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *