Een aardappelschotel van de barbecue is lekker maar ook heel makkelijk voor als je met veel personen tegelijk moet eten.
Ingrediënten & bereiding
Voorbereiding: 15 – 60 minuten.
Marineren: Marineren is niet nodig alleen op smaak maken met zout en peper.
Bereiding op de bbq: 15 – 45 minuten. (bij voorgegaarde aardappel is de bereidingstijd minder op de bbq)
- 1 zakje met champignon mix (250 gram)
- 1 pakje met bacon/spek
- 1 teen knoflook (gesneden)
- 1 kleine ui
- 250 gram gehakt
- 50 gram geraspte kaas
- 2 plakken cheddar kaas
- 2 stukken biefstuk
- zak krieltjes of snij aardappelen in stukken.
- Ovenschaal of aluminium wegwerp bak
Voor extra smaak voeg een eetlepel met kruidenboter toe aan de Biefstuk aardappel schotel
Snij de biefstuk in stukken en vet de (oven)schaal een klein laagje olie of boter. Laat wat over is aan olie erin zitten zodat je geen olie of boter aan het gerecht zelf hoeft toe te voegen.
Doe alle ingrediënten behalve de krieltjes in een (oven)schaal en meng deze goed door elkaar. Doe hier bovenop de krieltjes en sluit de schaal twee keer goed af met aluminium folie en zet de ovenschaal indirect op de barbecue.
Kijk na 20 minuten hoe gaar de aardappelen zijn. Iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeur dus haal naar eigen voorkeur de schaal van de barbecue. Gebruik zout en peper om het gerecht op smaak te maken.
Heb je de biefstuk puntjes liever medium? Bak het dan in de pan en voeg deze later toe bij het opdienen.
PRAAT MEE OVER DIT RECEPT