BBQ Nerds

Gerookte asperge pizza

  • By Peter
  • 23 april 2021
  • 0
  • 101 Views
Vegetarische pizza

Het asperge seizoen is dit jaar vroeg begonnen en daardoor kunnen wij ook heerlijk van dit witte goud genieten. Daarnaast een pizza en wat rook voor smaak en je hebt een gouden combinatie van een gerookte asperge pizza.

 

Ingrediënten & bereiding voor een gerookte asperge pizza

Voorbereiding: 15 minuten.
Marineren: n.v.t.
Bereiding op de bbq: 10 – 15 minuten
Barbecue temperatuur: 250+ graden keteltemperatuur met twee zones.
Benodigdheden: Olijven rookhout van Smokey Olive Wood en een pizza steen of gelijkwaardige steen

Wij kunnen jullie 10% korting geven op de rookhout van Smokey Olive Wood via  bbstation.nl en gebruik dan de code: bbqnerds10

 

  • Pizza bodem (zelf maken of kant en klaar)
  • Tomaten pasta
  • Basilicum vers
  • Geraspte kaas (of alternatief indien vega)
  • Mozzarella
  • olijfolie
  • Asperges (2 stuks per pizza)
  • Truffel saus
  • Mascoville koriander saus

 

Voorbereiding.

Bereid de barbecue voor met 2 zones en een keteltemperatuur van minimaal 250 graden. Maak een rook box klaar met de rooksnippers, indien je geen box hebt dan kan je dit ook in een aluminiumfolie pakketje maken. Leg de pizza steen alvast op het rooster om geleidelijk warm te worden.

Rol de pizza bodems uit tot het formaat welke gewenst is en smeer het in met wat olijfolie. Verdeel wat tomaten pasta over de boden en strooit de geraspte kaas uit over de bodem. Snij de mozzarella en asperges tot kleine stukjes en verdeel daarna de mozzarella en asperges over de pizza uit en strooi wat verse basilicum over de pizza.

Besprenkel de olijfolie en truffel saus over de pizza om het af te maken en de pizza is klaar om gerookt te worden.

Bereiding op de barbecue.

Waneer de gewenste kerntemperatuur is bereikt mag de rook box of pakketje met rooksnippers op de kolen.

Binnen 5 minuten begint het te roken en is de barbecue klaar om gebruikt te worden.

Leg de pizza op de pizzasteen en afhankelijk van de temperatuur is de pizza in 10 a 15 minuten klaar. Haal de pizza van de barbecue en besprenkel nog wat hotsauce van van Mascoville op de pizza en snij deze aan.

 

0/5 (0 Reviews)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *