BBQ Nerds

Gevulde witlof van de BBQ

  • By Peter
  • 8 juni 2021
  • 0
  • 372 Views
Witlof van de bbq

Gekookte witlof met ham en soms een sausje. Welke oma of moeder maakte dat niet vroeger? Bij ons in ieder geval wel en het was ver weg van eetbaar. Bekijk hier hoe wij de gevulde witlof van de BBQ hebben gemaakt.

Ingrediënten & bereiding van witlof van de BBQ

Voorbereiding: 10 minuten
Benodigdheden: bamboeprikkers (optie)
Bereiding op de bbq: Direct & indirect
Barbecue temperatuur: 250 graden
Aantal personen: 2 persoon

  • 2 witlof
  • 4 plakken spek
  • Roomkaas
  • plak kaas of geraspte kaas
  • BBQ saus naar eigen keuze

 

Voorbereiding

Haal de buitenste blaadjes van de witlof en snij deze in de lengte doormidden en haal de kern van de witlof er ook uit.

Vul nu de witlof in het midden met de roomkaas en doe de plak kaas tussen de witlof wanneer je van de 2 helften weer 1 witlof maakt. Rol 2 plakken spek na elkaar om de witlof heen zodat deze aan elkaar blijft zitten en legt deze klaar om op de barbecue te gaan.

Gevulde witlof

 

Bereiding op de barbecue

Wanneer de keteltemperatuur van 250 graden is bereikt kunnen de stukken witlof indirect op de barbecue. Laat deze nu voor 10 minuten liggen als je nog een bite in je witlof wilt hebben en wanneer het zachter moet zijn laat deze dan 20 minuten liggen.

Na de 10 of 20 minuten mag de witlof verplaatst worden direct boven de kolen. Laat de spek nu een mooi kleurtje krijgen en wanneer dit bereikt is mag je de witlof insmeren met de BBQ saus. Laat het nu nog 5 minuten totaal aan beide zijdes karamelliseren en dan mag de witlof van de BBQ direct geserveerd worden.

Witlof van de grill

0/5 (0 Reviews)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *