Hamburger day

Juicy Lucy cheeseburger

In Amerika, land van het barbecueën vieren ze al jaren op de 28e van mei “Hamburger day”. Ook is de hamburger het icoon van Amerika maar komt het daar ook van oorsprong vandaan of zijn het gewoon fast food junkies? Hieronder een kleine geschiedenis wat wij geloven en een paar heerlijke burger recepten om morgen zelf een broodje hamburger te maken en te vieren dat het “internationale hamburger day” is.

 

Geschiedenis van de Hamburger

Er zijn vele verhalen welke deze heerlijke runderburger tussen het brood claimen als bedenker van het broodje hamburger. Maar wij geloven dat het gemaakt is in ons buurland in de stad Hamburg.

Het begon bij de tartaar wat waarschijnlijk afkomstig is van de Mongolen rond de 13e eeuw. De soldaten uit het leger van Dzjengis Khan in Mongolie stopten het rundvlees tussen hun zadel en het paard. Uiteraard was dit rauw en doordat het tussen het zadel zat werd het malser waarna ze dit ook weer rauw konden opeten.

Rond de 15e eeuw is dit gerecht uitgegroeid tot een populair gerecht en werd dit vaak in worst verwerkt. In Hamburg is waarschijnlijk de verdere ontwikkeling van de hamburger ontstaan waarbij de runderburger als tartaar op een broodje geserveerd werd en dit later rond 1900 pas echt de vorm kreeg zoals wij een broodje hamburger kennen. Het is en blijft een discussie waar het moderne broodje hamburger nu als eerste geserveerd werd maar ons lijkt het volgende heel logische:

De Duitse hamburger steak werd in de stad Hamburg in plaats van rauw tussen een broodje nu ligt aangebakken en dan tussen het broodje gedaan. Dit vonden de mensen veel lekkerder waardoor dit ook zeer populair werd en de wereld niet meer rond ging als de “hamburger steak” maar van naam veranderde als “De hamburger”.

 

Wat is een hamburger?

Een hamburger moet rundvlees bevatten en niet zoals tegenwoordig veel voorkomend is het vlees van paard, kip, kalkoen en varkensvlees. Een vegetarische hamburger zou al helemaal niet zo mogen heten volgens de officiële definitie, zelf geven wij er weinig om zolang wij maar een echte runderburger kunnen eten. Bekijk hieronder leuke recepten van onze broodjes hamburger om zelf te maken tijdens deze Hamburger day.

 

 

Juicy Lucy hamburger

De Juicy Lucy, of Juicy Lucy hamburger, komt uit Minneapolis in Minnesota (Amerika). Het is een cheeseburger met een vulling van kaas in de burger, dit zodat het kaas smelt tijdens het garen.

Juicy Lucy

 

Beer Can Burger

Het is weer even anders dan een standaard broodje hamburger, namelijk de “Beer can burger“. Het is ooit bedacht in Amerika door The BBQ Pitboys en bij ons in Nederland al een tijdje bekend. Ken jij deze burger nog niet? Lees dan hier hoe wij de Beer can burger maken.

Beer can Burger

The Super BBQ Cheeseburger

Je kent het vast wel, van die mega toren cheeseburger waar je absoluut bestek en een stok in het midden bij nodig hebt. Hier laten wij een zelfde variant zien alleen maken wij het niet zo extreem. Doe geen witte kleding aan tijdens het eten van deze heerlijke burger want smeren gaat geheid gebeuren.

The Super BBQ Cheeseburger

Surf and Turf hamburger

Surf en turf staat voor het combineren van vlees en vis in één gerecht. Maak hier een gehaktmengsel van en je kan een broodje hamburger creëren wat even heel anders is dan een standaard broodje hamburger maar een surf and turf hamburger.

Suf and turf hamburger

Sloppy Joey

Sloppy Joe is een simpel gerecht wat je kan maken in de keuken maar ook op de barbecue wat nog meer smaak geeft aan jouw eigengemaakte Sloppy Joey.

Sloppy Joe

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *