20 november, 2019
Banner Top

Roasted pork op een taco met een mexicaans tintje is een heerlijk recept om met een grote groep te eten. Als familie gerecht of met je vriendengroep is dit een heerlijk hoofdgerecht. Wij hebben dit recept bedacht met wat inspiratie uit de Mexicaanse street food wereld, alleen is onze Pork roast taco’s dan wel met onze eigen twist. Kan je geen varkenslende vinden? Dan kan je dit ook prima doen met Pulled Pork.

Ingrediënten & bereiding

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding op de bbq: 4 tot 5 uur (ongeveer 30 minuten per 500 gram).
Barbecue temperatuur: 150 – 160 graden indirect

  • +/- 2 kg varkenslende ongekruid
  • 1/2 eetlepel azijn
  • 1/2 tl peper
  • 1 el paprikapoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1 el buine suiker
  • 1/2 el bloem

Mengsel voor in de bak

  • 50 ml water
  • 50 ml port
  • 1 laurierblad

Topping mengsel

  • mini wraps
  • 1 limoen
  • tomaten (blokjes)
  • Rode ui in ringen
  • 1 teen knoflook
  • creme fraiche
  • paprika gemende kleuren
  • Rode peper of Jalapeno
  • komkommer
  • Ijsbergsla

Voorbereiding van de lende en mengsels

Meng de azijn, suiker , paprikapoeder, zout, peper en bloem met elkaar en smeer de lende in aan alle kanten. Laat nu het mengsel minimaal 1 uur intrekken, bereid de barbecue in de tussentijd naar 160 graden indirect.

Meng het water, port en het laurierblad in een grote schaal zodat de lende hier later in kan.

Meng de limoen, creme fraiche en de komkommer zonder zaadjes en schil door elkaar heen. Snij de tomaten in blokjes, rode ui in ringen en de peper in kleine stukjes en doe dit bij elkaar in een kommetje. Snij de paprika en ijsbergsla in lange stroken en doe deze apart in een kommetje

 

Bereiding

Braad de varkenslende nu aan alle kanten goed aan en leg het in de schaal met port. Maak de pan nu dicht door een deksel te gebruiken of aluminiumfolie. Wanneer het goed dicht is leg de schaal op de barbecue op de indirecte kant en laat deze liggen tot de kerntemperatuur behaald is van 92 graden.

Haal de varkenslende uit de schaal en laat deze voor minimaal 15 minuten rusten. Snij de varkenslende in dunne repen en grill deze nog heel even boven de kolen of in een pan om een kleine korst te krijgen, niet langer dan 1 minuut in verband met uitdrogen. Verwarm de wraps even mee op de barbecue of in de oven en leg ze klaar op een bord. Doe wat toppings mengsels op de wrap en de gegrilde varkenslende en voeg hier opnieuw wat toppings mengsels op en je Pork roast taco is nu klaar.

 

TIP: Een beetje chilli saus op de Pork roast taco’s doet nog meer wonderen.

Tags: , , , ,

Related Article