Bavette rollade met rode pesto...

Bavette rollade met rode pesto en kaas

Voorbereiding
30 min
Temperatuur
150 graden
Bereiding
45 min
Bereidingswijze
Direct & indirect
20200403 bavette 003

Bavette is zo’n stuk vlees dat vraagt om creativiteit. Waar de meeste mensen hem direct grillen voor een snelle steak, pakken wij het net even anders aan. In dit recept maken we er een sappige rollade van. Gevuld met rode pesto, gesmolten kaas en sjalot, langzaam gegaard met rook en vervolgens kort afgeschroeid voor een diepe smaak en mooie korst.

Perfect voor wie eens wat anders wil dan entrecote of picanha – maar wel met dezelfde wow-factor.

Met deze bavette rollade laat je zien dat rollades niet alleen voor de feestdagen zijn. Je haalt er zonder moeite een showstopper mee van je BBQ.

Zin om te experimenteren met andere vullingen zoals groene pesto, noten of zongedroogde tomaat? Laat het weten – dan denken we met je mee. 🥩🔥

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding

     

    .

    Bavette vlinderen
    Snijd de bavette horizontaal in (vlinderen) zodat je een mooie dunne plak overhoudt. Zo rolt hij straks makkelijker op en kan je hem gelijkmatiger vullen.

    .

    Vulling maken
    Snijd de sjalot fijn en rasp beide kazen. Leg de bavette met de draad in de breedte (van links naar rechts) op de plank – zo snijd je hem straks dwars op de draad.

    .

    Smeren & vullen
    Smeer een royale laag rode pesto over het oppervlak van de bavette. Strooi hier vervolgens de sjalot, cheddar en Grana Padano overheen. Bestrooi het geheel met een snuf peper en zout.

    .

    Oprollen & binden
    Rol de bavette strak op, in de richting van de draad. Bind de rollade vast met slagerstouw of prik hem stevig dicht met meerdere bamboeprikkers. Check nog één keer of de draad correct loopt: van links naar rechts.

    .

    Op kamertemperatuur brengen
    Laat de rollade minimaal 30 minuten op kamertemperatuur komen voordat je gaat barbecueën. Heb je hem eerder voorbereid? Haal hem dan op tijd uit de koelkast.

  •  

    .

    BBQ voorbereiden
    Bereid je BBQ voor op 150 °C met een indirecte zone. Voeg een paar chunks kersenhout toe voor een subtiele rooksmaak.

    .

    Indirect garen tot 48 °C
    Leg de rollade in de indirecte zone. Laat rustig garen tot de kerntemperatuur van 48 °C bereikt is. Dit duurt afhankelijk van de dikte zo’n 30–40 minuten.

    .

    Afgrillen op hoge hitte
    Verplaats de rollade naar de directe zone en grill hem aan alle kanten mooi bruin. Werk in vier stappen: draai steeds een kwartslag na een minuut of twee. Stop zodra de kerntemperatuur 55 °C is.

    .

    Laten rusten
    Haal de rollade van de BBQ en laat 10 minuten rusten onder los aluminiumfolie. De sappen verdelen zich dan mooi, en hij gaart nog iets na.

    Tips

  1. Liever wat minder vet?

    Vervang cheddar deels door mozzarella of een 30+ kaas.

  2. Geen kersenhout?

    Eiken of appelhout werkt ook prima.

  3. Serveren als sandwich?

    Snijd dunne plakken van de rollade en serveer op een knapperig broodje met rucola en rode ui – de Pete’s Cheesesteak-stijl.

469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
2 personen
  • 500grbavette
  • peper en zout
Voor de vulling
  • 8elrode pesto
  • 150grgeraspte cheddar
  • 150grgeraspte grana padano
  • 1sjalot (fijn gesneden)
Benodigdheden
  • Kernthermometer
  • Slagerstouw of bamboeprikkers
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina