Kip en bier: het klinkt als een vrijdagavond op het terras, maar in dit geval bedoelen we het letterlijk. We gebruiken een zelfgemaakte herfstbok BBQ-saus om kippenvleugels en drumsticks af te lakken. Vooraf krijgt de kip een droge rub die zorgt voor een hartige basis. Door indirect te garen en af te lakken boven directe hitte, krijg je sappige kip met een plakkerige, smaakvolle buitenkant.
Heb je nog herfstbok in huis? Dan kun je meteen aan de slag.
Kip en bier: eenvoudiger wordt het niet, maar met deze bereiding krijg je kip die echt indruk maakt. Perfect voor een herfstige BBQ of gewoon omdat het kan. 🍗🍺🔥
PRAAT MEE OVER DIT RECEPT
Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.