Bier drumsticks en kippenvleugels...

Bier drumsticks en kippenvleugels

Voorbereiding
15 min
Rust
Minimaal 1 uur
Temperatuur
150 graden
Bereiding
45 min
Bereidingswijze
Direct & indirect
Bier drumsticks en kippenvleugels

Kip en bier: het klinkt als een vrijdagavond op het terras, maar in dit geval bedoelen we het letterlijk. We gebruiken een zelfgemaakte herfstbok BBQ-saus om kippenvleugels en drumsticks af te lakken. Vooraf krijgt de kip een droge rub die zorgt voor een hartige basis. Door indirect te garen en af te lakken boven directe hitte, krijg je sappige kip met een plakkerige, smaakvolle buitenkant.

Heb je nog herfstbok in huis? Dan kun je meteen aan de slag.

Kip en bier: eenvoudiger wordt het niet, maar met deze bereiding krijg je kip die echt indruk maakt. Perfect voor een herfstige BBQ of gewoon omdat het kan. 🍗🍺🔥

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding

     

    .

    Kip droogdeppen & kruiden
    Dep de kip goed droog met keukenpapier. Meng alle droge ingrediënten tot een rub en wrijf de kip rondom goed in. Doe in een afsluitbare bak of zak en zet minimaal 1 uur in de koelkast.

    .

    Saus maken (indien nodig)
    Heb je de herfstbok BBQ-saus nog niet gemaakt? Dan is dit het moment. Zorg dat je deze paraat hebt om later op te warmen.

    .

    BBQ voorbereiden
    Bereid je BBQ voor met twee zones. Leg de kolen aan één kant van de BBQ en houd de andere kant vrij. Zet een lekbak met wat bokbier of pils onder het rooster in de indirecte zone. Richt op een keteltemperatuur van ±150 °C.

  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding op de BBQ

     

    .

    Indirect garen (30–45 minuten)
    Leg de kipdelen in de indirecte zone, boven de lekbak. Sluit het deksel en laat garen tot de kip een kerntemperatuur bereikt van 60–70 °C. Je hoeft de kip tijdens deze fase niet om te draaien.

    .

    Saus verwarmen
    Verwarm intussen de BBQ-saus in een pannetje. Dit kan op het fornuis of op de BBQ in de directe zone.

    .

    Aflakken en grillen
    Wanneer de kip 70 °C bereikt of na ongeveer 45 minuten, lak je de bovenkant van de kip in met de warme BBQ-saus. Draai de kip om en leg ze nu boven de kolen (directe zone). Lak nu de andere kant en sluit het deksel.

    .

    Laatste garing (5–10 minuten)
    Laat de kip nog 5 tot 10 minuten liggen boven de kolen. Draai halverwege voorzichtig om. Let goed op dat de saus niet verbrandt – blijf in de buurt en houd controle.

    Tips

  1. Geen herfstbok in huis?

    Gebruik een ander donker bier of een mengsel van barbecuesaus met een scheutje appelstroop.

  2. Extra rooksmaak

    Voeg een klein blokje rookhout toe aan het begin van de sessie.

  3. Pittig maken?

    Voeg cayenne of chipotle toe aan de rub of saus.

469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
4 personen
  • 1kgkip (combinatie van drumsticks en kippenvleugels)
  • 1elbruine suiker
  • 1elpaprikapoeder (mild)
  • 1tlzwarte peper
  • 1tlzout
  • 1tlknoflookpoeder
  • 1tluienpoeder
  • Grolsch herfstbok BBQ-saus
Benodigdheden
  • Lekbak
  • Kwastje
  • Kernthermometer

Optioneel:

  • Pannetje voor saus
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina