Broodje braadworst met tripel bier...

Broodje braadworst met tripel bier

Voorbereiding
10 min
Temperatuur
120 graden
Bereiding
3,5 uur
Bereidingswijze
Indirect
Tripel bier worst

Een broodje braadworst klinkt misschien simpel, maar door ‘m langzaam te garen in een bad van Belgische tripel bier, geef je deze klassieker een compleet nieuw karakter. Geen sissende worst boven directe hitte, maar een langzame garing in een gietijzeren pan, gecombineerd met gekaramelliseerde ui, knoflook, en een saus die vanzelf ontstaat.

Het resultaat: sappige worsten met diepe smaak, op een broodje met zuurkool, augurk en een saus die je erbij opschept. Dit is BBQ-comfortfood op z’n best.

Simpel broodje? Vergeet het maar. Dit is een slow food BBQ-bom met alles erop en eraan. Perfect voor herfstige dagen of als je iets nieuws wil proberen naast de standaard hamburgers. 🌭🍺🔥

 

 

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding

     

    .

    Snijwerk
    Snijd de knoflook fijn, de ui grof en de augurken in blokjes. Zet de augurkblokjes alvast in de koeling.

    .

    Zuurkool voorbereiden
    Kook de zuurkool in een pannetje met water gedurende 15 minuten. Spoel daarna goed af met koud water en bewaar afgedekt in de koelkast.

    .

    Bier en vlees klaarzetten
    Haal het flesje bier en de braadworsten uit de koelkast. Beide mogen op kamertemperatuur komen – het bier wordt toch verwarmd, en koude worst vertraagt de garing.

  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding op de BBQ

     

    .

    BBQ en pan opzetten
    Steek de BBQ aan en richt deze in met twee zones. Zet je skillet of Dutch oven boven de kolen (directe zone) en zorg voor een stabiele keteltemperatuur van 120 °C.

    .

    Boter smelten & ui fruiten
    Smelt de roomboter in de pan. Voeg zodra deze half gesmolten is de ui toe. Laat langzaam garen tot de ui zacht is, en voeg dan de knoflook toe. Fruit kort mee tot het begint te geuren.

    .

    Bier en braadworsten toevoegen
    Voeg nu de braadworsten toe samen met ¼ van het tripelbier. Elke 5 minuten voeg je een volgende ¼ deel toe, totdat het hele flesje in de pan zit.

    .

    Indirekt garen (2,5 uur)
    Verplaats de pan nu naar de indirecte zone van de BBQ. Laat de worsten hierin 2,5 uur garen met de deksel van de BBQ gesloten. Roer af en toe door zodat de ui niet aankoekt.

    .

    Worsten eruit, saus inkoken
    Haal de braadworsten voorzichtig uit de pan en leg even apart (eventueel losjes afgedekt). Zet de pan nu terug in de directe zone boven de kolen en kook het resterende vocht in tot een licht stroperige saus.

    .

    Broodjes opbouwen
    Snijd de broodjes open. Beleg met een laagje zuurkool, verdeel wat augurkblokjes erover en leg de warme braadworst erop. Lepel als finishing touch de biersaus uit de pan over de worst.

    Tips

  1. Geen tripel in huis?

    Kies een ander blond speciaalbier, maar vermijd citrusachtige IPA’s.

  2. Snelle variant?

    Braad de worst 30 minuten in een pan met bier op het fornuis en gril daarna kort af op de BBQ.

  3. Vegan twist?

    Vervang de braadworst door plantaardige varianten en gebruik margarine in plaats van roomboter.

469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
4broodjes
  • 4braadworsten (zelfgemaakt of goede slagerskwaliteit)
  • 4broodbolletjes/puntjes
  • 1flesjetripel bier
  • 1teenknoflook (fijngehakt)
  • 1groteui (grof gesneden)
  • 50grgezouten roomboter
  • 4augurken (in blokjes)
  • naar keuzezuurkool (gekookt en afgespoeld)
Benodigdheden
  • Skillet (of dutch oven)
  • BBQ tang

Optioneel:

  • Aluminiumfolie
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina