Hamburger kruiden (dry rub)...

Hamburger kruiden (dry rub)

Voorbereiding
5 min
Hamburger dryrub

Smaakmaker voor je zelfgemaakte burgers

Een goede hamburger begint bij de juiste basis, en dat is niet alleen het vlees. Een krachtige dry rub geeft je hamburger diepte, pit en karakter. Deze huisgemaakte hamburger dry rub zit bomvol smaakmakers zoals gerookte paprika, knoflook en een vleugje suiker voor balans. Perfect voor zowel rund als half-om-half gehakt, en ideaal om vooraf te mengen en standaard in je kruidenrek te hebben staan.

Je hebt hem binnen vijf minuten gemaakt, zonder kunstmatige toevoegingen of overbodige zoutladingen.

Hamburger dry rub

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding

     

    .

    Doe alle ingrediënten in een kom.

    .

    Meng goed door elkaar tot je een gelijkmatige mix hebt.

    .

    Gebruik direct, of bewaar in een luchtdichte pot op een koele, donkere plek.

    Tips

  1. Deze rub kun je ook gebruiken voor gehaktballen of als smaakmaker door zelfgemaakte hamburgersaus.

  2. Gebruik ongeveer 5 gram (een halve eetlepel) per hamburger (125 gram gehakt).

469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
Voor8hamburgers
  • 1elpaprikapoeder
  • 1elgerookt paprikapoeder
  • 2tluienpoeder
  • 1tlknoflookpoeder
  • 1tlzeezout
  • 1tlzwarte peper (versgemalen)
  • 0,5tlcayennepeper (optioneel, voor extra pit)
  • 0,5tltijm (gedroogd)
  • 0,25tlmosterspoeder
  • 1tlkomijnzaad (gemalen)
  • 2tlbruine basterdsuiker
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina