BBQ Nerds hamburger saus...

BBQ Nerds hamburger saus

Voorbereiding
15 min
Rust
2 uur
Rundvlees broodje hamburger

Een goede hamburger valt of staat met de juiste saus. En eerlijk is eerlijk: die standaard klodder mayo met ketchup en wat uitjes doet je burger geen recht. Daarom ontwikkelden wij een eigen saus – romig, friszuur, licht kruidig en met een vleugje pit als je dat wil. Perfect voor je smashburger, kipburger of zelfs als dip voor friet.

Deze saus maak je in 15 minuten, maar laat hem minimaal 2 uur rusten. Want pas dan komen de smaken écht samen.

Maak ‘m één keer en je grijpt nooit meer naar die knijpflessen uit de supermarkt. Wil je variaties, zoals een smoky versie met chipotle of een zoetere variant met honing? Laat het weten, dan ontwikkelen we die ook voor je. 🍔🔥

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

     

    .

    Snijden & snipperen
    Snipper de ui en augurk zeer fijn. Grovere stukken zorgen voor een andere textuur en verstoren de balans in de saus.

    .

    Mengen
    Voeg alle ingrediënten samen in een kom en meng goed door met een lepel of garde. Proef de saus en pas eventueel zout en peper aan naar smaak.

    .

    Rusten
    Dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Zo trekken de smaken goed in elkaar en verdwijnt de scherpe rand van de ui.

    Tips

  1. Liever minder vet?

    Gebruik fritessaus i.p.v. mayonaise – al vinden wij het resultaat dan wel wat flauwer.

  2. Mag het wat pittiger?

    Voeg een snuf chilivlokken of wat fijngesneden jalapeño toe.

  3. Niet alleen voor burgers

    Ook heerlijk bij kipburgers, friet of als basis voor een zelfgemaakte Big Mac-stijl saus.

469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
Voor5hamburgers
  • 1kleineui (zeer fijn gesnipperd)
  • 0,5zoetzure augurk (fijn gesneden)
  • 1tlzout
  • 0,5tlzwarte peper
  • 2tlmilde paprikapoeder
  • 1tlknoflookpoeder
  • 1elsuiker
  • 1elmilde mosterd
  • 2eltomatenketchup
  • 1el(natuur)azijn
  • 5elmayonaise (liefst zelfgemaakt)
Benodigdheden
  • Mengkom
  • Snijplank en mes

Optioneel:

  • Garde
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina