Recepten
Pete’s Cheesesteak Sandwich
De Pete's Cheesesteak Sandwich komt eigenlijk voort uit de welbekende "Philly cheesesteak sandwich", alleen hebben wij het toch wat verbeterd (vinden wij). Het is een broodje met gegrilde steak en groenten en een topping van o.a. kaas. Een heerlijk gerecht als middag eten maar kan ook prima als avond geserveerd worden. Wij hebben deze entrecote…
Chicken dry rub
Deze chicken dry rub is heerlijk bij o.a. beer can chicken maar ook andere gevogelte. Wij gebruiken het vooral vaak op onze hotwings en zelfs op onze hamburgers. Het is een simpel te maken en er zitten kruiden in die iedereen wel thuis in de kast heeft liggen. Ingrediënten & bereiding Voorbereiding: 10 minuten. 2…
Steak tartare
Dit voorgerecht zullen de meesten wel kennen en komt uit de Franse keuken, namelijk de "steak tartare". Ondanks dat dit niets met een bbq te maken heeft is het wel een heerlijk voorgerecht die je kan gebruiken voor tijdens het barbecueën. Officieel heet deze versie van de steak tartare die wij nu kennen een ‘steak…
Citroen met knoflook dry rub voor zalm
Deze heerlijke citroen met knoflook dry rub voor zalm of andere visgerechten is zeer geschikt om te gebruiken tijdens het grillen of roken van vis. Ingrediënten & bereiding Voorbereiding: 15 minuten. Marineren: niet nodig 2 knoflooktenen, kleingesneden 2 theelepels geraspte citroenschil 1 theelepel zout halve theelepel zwarte peper halve theelepel rozemarijn Doe alle…
Hotdog saus
De Hotdog, een simpel gerecht of snack waarbij ook een simpel sausje hoort. De meeste mensen gebruiken mosterd of een combinatie van mayonaise en ketchup wat natuurlijk ook lekker is. Bij veel supermarkten zijn er tegenwoordig ook veel variaties van een hotdog saus te koop. Wij hebben alleen net een simpele aanpassing waarmee we het…
Gerookte paddenstoelensoep
Gerookte paddenstoelensoep van de barbecue is net weer even wat anders dan je gewend bent. Ook al is het nog geen herfst, deze soep is ook lekker in de zomer, lente of winter. Ben je een paddenstoelen liefhebber dan moet je deze een keer proberen. Het is een vegetarische recept maar met spekjes is het…
BBQ gerookte buikspek
BBQ gerookte buikspek is het volgende groot stuk vlees in de low and slow barbecue categorie. Varkensbuik was vroeger alleen verkrijgbaar als gezouten spek en je kwam het tegen als je bijvoorbeeld een heel varken kocht maar bij ons in Nederland en Belgie is het ook bekend als de "speklap" alleen is het dan in…
Smoked devils eggs
Smoked devils eggs zijn eigenlijk de klassieke gevulde eieren met een pittige gerookte twist. We maken eigenlijk van een klassiek gevuld eitje een verbeterde versie met extra smaak wat een heerlijke smaak explosie zal geven. Ben je niet zo dol op pittig dan kan je de pittige saus er ook uitlaten om als nog een…
Runderwang van de bbq
Runderwang van de bbq zal waarschijnlijk niet het eerst stuk vlees zijn wat je op de barbecue wilt bereiden. Een runderwang is van zichzelf een taai vlees maar wanneer je deze low and slow bereid dan word dit een heerlijk stuk vlees. Hoe je een runderwang van de bbq omtovert tot een heerlijk gerecht laten…
MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?
