Pulled Chicken...

Pulled Chicken

Voorbereiding
5 min
Temperatuur
110 graden
Bereiding
2 uur
Bereidingswijze
Indirect
Pulled chicken 4

In tegenstelling tot pulled pork, is pulled chicken zo gemaakt. En het vormt voor ons de basis van een hele hoop bbq gerechten. Het is niet voor niets het meest veelzijdige stukje vlees. Daarom zorgen wij ervoor dat wij eigenlijk altijd wel een voorraadje pulled chicken hebben, al is en blijf het vers natuurlijk het lekkerst.

Zoals met zoveel recepten, kan je pulled chicken op verschillende manieren bereiden. Het kan volledig op de Dutch oven, volledig gerookt of een combinatie van bijvoorbeeld kort grillen en vervolgens de Dutch Oven. Wij gaan echter voor een combinatie van roken en de Dutch Oven. Door de kip eerst anderhalfuur te roken geef je het de ultieme rooksmaak mee, en vervolgens maken we gebruik van de voordelen van de Dutch Oven door er ui en saus aan toe te voegen.

Vers is de pulled chicken natuurlijk het lekkerst. Maar je kunt het ook heel goed enkele dagen in de koelkast bewaren of zelfs invriezen. Wij vacumeren het in kleine porties voordat we het invriezen, zodat het het lekkerst blijft en gemakkelijk per portie te ontdooien is.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding

     

    .

    Bestrooi de kipdijfilet rondom licht met de rub. Wees vooral voorzichtig als de rub veel zout bevat.

  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding op de BBQ

     

    .

    Bereid de barbecue voor op zo’n 110 graden, met een indirecte opstelling. Plaats eventueel een druipbak onder het rooster.

    .

    Voeg het rookhout toe en leg de kipdijfilets op de BBQ in de indirecte zone.

    Pulled chicken 1
    .

    Snijd ondertussen de rode uien in halve ringen en stop deze in de Dutch Oven, samen met een hele flinke scheut BBQ saus. Zorg ervoor dat de bodem volledig bedekt is.

    Pulled chicken 2
    .

    Na ongeveer een anderhalf uur roken haal je de kipdijfilets van het rooster af en stop je ze in de Dutch Oven. Giet er nog een hele flinke scheut BBQ saus overheen, en plaats de Dutch Oven in het midden van het rooster. Zorg dat je de deksel van de Dutch Oven erop hebt. Verhoog de temperatuur eventueel naar 130 tot 140 graden zodat het wat sneller gaat.

    Pulled chicken 3
    .

    Roer af en toe in de Dutch Oven en voeg eventueel extra BBQ saus toe. Na ongeveer 20 minuten kijk je of de ui en de kip goed gaar zijn. De kip moet bijna uit elkaar vallen als je er met een tang op drukt, en dus goed ‘pullbaar’ zijn.

    .

    Als het naar jouw smaak gaar genoeg is, haal je de Dutch Oven van de BBQ en kan je de kip gaan pullen. Dit kan je doen met meat claws, maar het kan ook met 2 vorken of natuurlijk met je handen. Pas wel op dat je je handen niet verbrandt.

    Kies je ervoor om te pullen met je handen, draag dan hittebestendige handschoenen met daaroverheen nitril handschoenen. Zo werk je hygiënisch en verbrand je je handen niet.

469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
1kilo kip
  • 1kgkipdijfilet
  • 3rode uien
  • rub naar keuze
  • bbq saus naar keuze
Benodigdheden
  • Grote dutch oven

Optioneel:

  • Druipbak
  • Meat claws
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina