Surf en turf van de barbecue

Surf and Turf hamburger

Surf en turf staat voor het combineren van vlees en vis in één gerecht. Zo zijn er vele soorten recepten te vinden maar wij hebben weer onze eigen variatie van “surf en turf van de barbecue”.

Ingrediënten & bereiding

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding op de bbq: 10 minuten.
Barbecue temperatuur: 250 – 300 graden

  • 100 gram gepelde gamba’s ( ongever 6 tot 7 stuks)
  • 150 – 200 gram varkenshaas
  • 2 teen knoflook (geperst)
  • Roomboter (om zelf knoflookboter te maken)
  • Olijfolie
  • peper
  • zout

TIP: Koop of maak nooit surf en turf spiesen want dit bekent dat vlees en vis dezelfde tijd garen, wat niet de bedoeling is.

Pers 1 teen knoflook en voeg deze samen met de olijfolie en gamba’s in een bakje, meng het goed door elkaar en marineer het minimaal voor 30 minuten.

Voor de knoflookboter pers 1 knoflook en voeg deze toe aan de boter. Flink door elkaar kloppen en de boter is klaar voor gebruik maar bewaar het wel in de koelkast.

Laat de varkenshaas op kamertemperatuur komen en voeg net voordat het op de grill gaat wat peper en zout aan alle kanten. Schroei het vlees dicht aan alle kanten en bak deze indirect verder in ongeveer 10 tot 15 minuten zodat het nog een klein beetje rosé vanbinnen is. Wij doen dit nu op het oog maar met een kerntemperatuurmeter (kern 60 graden) weet je zeker dat het goed is. Pak de varkenshaas even in aluminiumfolie zodat het vocht weer terug in het vlees kan.

Grill de gamba’s in 3 – 4 minuten gaar en haal ze van de gril. Snij de varkenshaas in stukken en leg deze op een bord, leg de gamba’s er bij en doe overal een beetje knoflookboter op.

Zo simpel kan een surf en turf van de barbecue zijn.

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *