Surf and Turf hamburger...

Surf and Turf hamburger

Surf and turf hamburger

Surf en turf staat voor het combineren van vlees en vis in één gerecht. Maak hier een gehaktmengsel van en je kan een broodje hamburger creëren wat even heel anders is dan een standaard broodje hamburger maar een surf and turf hamburger.

 

Ingrediënten & bereiding

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding op de bbq: 10-15 minuten.
Barbecue temperatuur: 200 graden

 

  • 100 gram gepelde gamba’s ( ongever 6 tot 7 stuks)
  • 150 – 200 gram ossenhaas
  • 1 kleine teen knoflook fijn gesneden
  • 1 sjalot fijn gesneden
  • Chilli saus
  • peper
  • zout
  • Rucola
  • Augurk
  • Tuinkers
  • bloemkool roosjes
  • Brood naar eigen keuze
  • Cheddar kaas
  • Mayonaise
  • Ketchup
  • Mosterd

[gdlr_quote align=”center” ]Inplaats van een ossenhaas kan ook rundergehakt gebruikt worden, deze hoeft dan niet door een gehaktmolen.[/gdlr_quote][gdlr_space height=”30px”]

Hamburger mengsel maken

Snij de gamba’s in grove stukken fijn zodat het in de burger te zien is dat er gamba’s in zitten en leg dit even aan de kant. Snij de half bevroren ossenhaas in enkele stukken zodat deze makkelijk in de gehaktmolen kan. Maal het gehakt tot deze nog een beetje grof is en voeg de gamba’s, sjalot, knoflook, peper en zout tot en meng deze tot een burger mengsel. Pers het mengsel in een burger pers en leg de burgers dan voor een half uur in de koelkast. Pers de hamburger circa tot 2 cm dik en vooral niet te dik i.v.m. de grill tijd.

Heb je geen burger pers? Niet erg want het kan ook met de hand maar pers het wel heel goed samen anders valt hij uit elkaar op de barbecue.

Voorbereiding van het grillen

Snij de bloemkool roosjes fijn samen met het tuinkers en snij de augurk in plakjes en zet deze weg om later te gebruiken. Meng de mayonaise, ketchup en mosterd tot 1 saus en zet deze ook weg om later te gebruiken. Verwarm in de tussentijd de barbecue naar een keteltemperatuur van 180-200 graden en maak deze klaar om te grillen. Wanneer deze de temperatuur bereikt heeft kan je de hamburgers uit de koelkast halen en in de tussentijd kan je de broodjes van de binnenkant even op de grill leggen voor 2 minuten.

Het grillen en opmaken van de burger

Leg de hamburgers nu op de gril en we gaan grillen dus boven de kolen. Bak deze circa 5 tot 6 minuten per kant en flip maar 1 keer. Na het flippen kan je de cheddar boven op de hamburgers leggen en bak deze kant ook circa 5 tot 6 minuten tot je een medium burger met een kerntemperatuur van 58-60 graden heb. Als optie zou je een kerntemperatuur meter kunnen gebruiken maar vaak is dit niet nodig. In de tussentijd kan je het onderste  broodjes alvast beleggen met de groenten en saus. Wanneer de hamburgers klaar zijn leg een hamburger op het broodje en doe hier ook weer saus en groeten op, maak de burger af met wat chilisaus en het bovenste deel van het broodje en de surf and turf hamburger is klaar om gegeten te worden.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
    469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

    Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
    Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

    Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

    Upload je resultaat!

    MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

    Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

    Nieuwsbrief

    PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

    Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

    Laat de eerste reactie achter

    Inhoudsopgave
    Instructies
    Ingrediënten
    Jouw mening telt!
    Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
    Review Form
    Barbecueën draait om delen
    Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
    OF
    Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

    Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

    Deel jouw creatie & win - receptpagina