Biefstuk aardappel schotel...

Biefstuk aardappel schotel

Voorbereiding
15 min
Temperatuur
180-200 graden
Bereiding
30 min
Bereidingswijze
Indirect
Aardappel biefstuk schotel van de barbeque

Een BBQ hoeft niet altijd los vlees op het rooster te betekenen. Soms is het gewoon handig – en lekker – om alles in één schaal te gooien. Deze biefstuk-aardappelschotel is precies dat: hartig, goed vullend en perfect voor groepen. Je gooit alles bij elkaar, schuift het op de barbecue, en 30 tot 45 minuten later heb je een complete maaltijd met vlees, groenten en aardappelen.

Door het gebruik van spek, gehakt en biefstuk zit er genoeg smaak en vet in om alles sappig te houden, en als je een beetje kruidenboter toevoegt, wordt het helemaal feest.

Deze schotel is de ideale oplossing voor een relaxte BBQ met vrienden of familie. Alles in één schaal, minimale moeite, maximaal resultaat. 🥩🔥🥔

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding

     

    .

    BBQ aansteken
    Bereid je BBQ voor op indirect garen bij een temperatuur van 180–200 °C. Gebruik een tweezone-opstelling zodat je eventueel later wat directe hitte kunt toepassen.

    .

    Schaal invetten
    Vet de ovenschaal of aluminium bak licht in met olie of boter. Laat eventueel een klein laagje olie achter in de schaal – extra vet toevoegen aan het gerecht is niet nodig.

    .

    Biefstuk snijden
    Snijd de biefstuk in grove stukjes. Wil je ze medium? Bak ze dan kort in de pan en voeg ze pas na het garen van de schotel toe, vlak voor serveren.

    .

    Ingrediënten mengen
    Doe in de ovenschaal: champignonmix, spek, knoflook, ui, gehakt (rauw), stukjes biefstuk, geraspte kaas en cheddar. Voeg eventueel een eetlepel kruidenboter toe voor extra smaak. Meng alles goed door elkaar.

    .

    Aardappels toevoegen
    Verdeel de krieltjes of aardappelstukjes over het mengsel. Druk ze licht aan zodat ze wat in het mengsel zakken.

    .

    Afdekken
    Dek de schaal stevig af met twee lagen aluminiumfolie.

  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding op de BBQ

     

    .

    Indirect garen (20–45 minuten)
    Zet de schaal in de indirecte zone van de BBQ. Sluit het deksel en laat het geheel garen. Controleer na 20 minuten de gaarheid van de aardappelen met een vork. Gebruik je voorgegaarde krieltjes? Dan ben je waarschijnlijk al klaar rond de 25 minuten. Rauw gesneden aardappels hebben vaak 40–45 minuten nodig.

    .

    Afwerking
    Wil je een knapperig randje of gesmolten kaas bovenop? Haal dan na het garen het folie eraf en laat de schaal nog 5–10 minuten zonder deksel in de BBQ staan. Eventueel kun je het kort boven de directe zone zetten voor een krokante bodem.

    Tips

  1. Restjes over?

    Perfect voor de volgende dag als lunch: opbakken in een pan of zelfs op een broodje.

  2. Liever pittig?

    Voeg wat chilivlokken of gerookt paprikapoeder toe aan het gehaktmengsel.

  3. Vegetarisch maken?

    Laat de biefstuk en spek weg, vervang het gehakt door vegetarisch rul gehakt en voeg extra champignons toe.

469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
4 personen
  • 250grchampignonmix
  • 1plakjebacon / ontbijtspek
  • 1teentjeknoflook (fijn gesneden)
  • 1kleineui (fijngesnipperd)
  • 250grgehakt
  • 50grgeraspte kaas
  • 2plakkencheddar smeltkaas
  • 2plakkenbiefstuk
  • 1zakkrieltjes of vastkokende aardappelen in stukken
  • 1elkruidenboter (optioneel)
Benodigdheden
  • Ovenschaal
  • Aluminiumfolie
  • Hittebestendige handschoenen
  • BBQ tang
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina