BBQ Nerds

Heerlijke gerechten voor tijdens de kerstdagen

  • By Peter
  • 14 december 2019
  • 0
  • 745 Views
Winter BBQ

Er is niets leuker dan de kerstdagen door te brengen met familie en vrienden. Heerlijk ontspannen aan de grote tafel of op de bank in de woonkamer, waar het vol staat met heerlijke lekkernijen. Elk jaar moet je de gerechten van de kerstdagen ervoor weer overtreffen… Paniek! Of toch niet? Wij laten in deze blog enkele tips en heerlijke gerechten voor tijdens de kerstdagen zien, die je op je eigen tempo (en die van de bbq) kan maken en daarnaast heerlijk kan relaxen.

 

Inkopen

Vanaf nu zijn er al veel aanbieding, pak deze mee want het kan aan het eind van de rit veel geld schelen. Wat in de vriezer bewaard kan worden kan je nu al kopen zodat je de laatste dagen alleen verse ingrediënten hoeft te kopen. Bespaar niet op je vlees maar koop dit bij de slager in plaats van de supermarkt. Ook online zijn er veel slagers te vinden waar je premium stukken vlees en vis kunt kopen, onderaan hebben wij een lijst gemaakt met enkele goede online slagers.

 

Voorbereiding is het halve werk

Snij alles voor en doe het in bakjes, waar nodig kruid of marineer het een dag van te voren. Maak de barbecue enkele dager ervoor schoon en zorg dat er genoeg brandstof op voorraad is. Zorg dat er meer personen willen meehelpen om alles klaar te zetten en zorg ervoor dat er personen zijn die willen opruimen. Je dessert kan je zover klaarmaken dat je het alleen nog op een bord hoeft op te dienen. Maak je punch of een cocktail? Bereid deze ook een dag of avond van te voren, zo kunnen de smaken ook goed met elkaar mengen.

 

Zorg voor rust tussendoor

Zoals vermeld bij de voorbereiding, zorg dat er enkele personen mee willen helpen zodat jij je alleen zorgen hoeft te maken over het eten. Neem een drankje tussendoor en praat mee met de gesprekken. Indien jullie een spelletje(s) gaan doen kunnen de anderen ook op het vlees letten. Ga voor low and slow gerechten want dit zorgt ervoor dat je veel rust tussendoor en dit kan je goed voorbereiden.

 

Sla geen maaltijd over

Gaan jullie een hele dag of avond de kerstdag(en) vieren denk dan goed over de maaltijden na. Ga niet voor een klein broodje in de middag en in de avond voor een 6 gangen menu. Verdeel dit dan over de maaltijden of over dag, om elk uur wat kleins te eten is ook nog eens gezellig. Het zou zonder zijn als tijdens het avond eten de helft anders niet op gaat.

 

Hier enkele voorbeelden die je goed kan voorbereiden, anders zijn dan de gourmet(ook leuk om te doen) en passend zijn voor bij de kerstdagen.

Voorgerechten of tussendoortjes:

Eenden carpaccio met sinaasappeldressing

Longhaas met een chinees tintje

Texas twinkies

Ananas met spek

 

Hoofdgerechten:

Braadstuk

Biefstuk aardappelschotel

Beenham Dijon en rabarber

Surf en turf 

Beenham honing mosterd 

 

Nagerecht:

Banaan met chocolade en likeur

 

Online slager:

Beef en steak

BBQuality

Aalvink

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.