Gerookte asperge pizza...

Gerookte asperge pizza

Voorbereiding
15 min
Temperatuur
250+ graden
Bereiding
5-10 min
Bereidingswijze
Indirect
20210422 22042021 002

Het asperge seizoen is dit jaar vroeg begonnen en daardoor kunnen wij ook heerlijk van dit witte goud genieten. Dat, gecombineerd met pizza en wat rook, en je hebt een gouden combinatie: een gerookte asperge pizza.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding

     

    .

    Bereid je barbecue voor op een temperatuur van minimaal 250 graden in een indirecte opstelling. Leg je pizzasteen alvast op het rooster om geleidelijk aan warm te worden.

    .

    Snijd de asperges in kleine (dunne) stukjes. Snijd ook de mozzarella in plakjes.

    .

    Rol de pizzabodem uit tot het gewenste formaat, verdeel de passata erover en strooi de geraspte kaas over de bodem uit.

    Verspreid een beetje semola, maismeel of bloem op de ondergrond zodat de pizzabodem niet vastplakt.

    .

    Verdeel de asperges en de mozzarella over de pizza en besprenkel met olijfolie en truffelsaus.

  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding op de barbecue

     

    .

    Wanneer zowel de barbecue als de pizzasteen op temperatuur zijn, stop je het rookhout in de barbecue.

    .

    Schep de pizza op de pizzasteen en sluit je de deksel.

    .

    Binnen 5 à 10 minuten is de pizza klaar. Schep hem van de barbecue af, besprenkel hem naar smaak met hot sauce en maak het af met enkele blaadjes basilicum.

    Gerookte asperge pizza
469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
1 personen
  • 1pizzabodem (kant en klaar of zelf maken)
  • 80grpassata
  • 1takverse basilicum
  • 20grgeraspte kaas
  • 80grmozzarella
  • scheutjeolijfolie
  • 2asperges
  • 5grtruffelsaus
  • naar smaakhot sauce
  • 1elsemola, maismeel of bloem
  • 1handjerookhout snippers
Benodigdheden
  • Pizzasteen
  • Pizzaschep
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina