Romesco saus...

Romesco saus

Voorbereiding
15 min
Temperatuur
200 graden
Bereiding
25 min
Bereidingswijze
Direct & caveman
Romesco saus resultaat

Romesco saus is een traditionele Catalaanse saus die perfect past bij gegrilde groenten, vlees en vis. De combinatie van geroosterde puntpaprika’s, knoflook, amandelen en een vleugje rodewijnazijn geeft een rijke, volle smaak met een lichte rooksmaak. Door de groenten direct op de hete kolen te roosteren, ontwikkelen ze een diepere smaak dan wanneer je ze in de oven zou bereiden. De zwartgeblakerde schil zorgt voor een subtiele bitterheid, die samen met de zoetige paprika en de notige romigheid van de amandelen een perfecte balans creëert.

Deze saus is niet alleen veelzijdig, maar ook eenvoudig te maken. Zodra de groenten zacht en goed geroosterd zijn, gaan ze met de overige ingrediënten in de keukenmachine. Afhankelijk van je voorkeur maak je de saus dik en grof of juist gladder met extra olijfolie. Gebruik hem als dip, als saus bij gegrild vlees of schep hem over gegrilde groenten voor extra smaak.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding

     

    .

    Steek de BBQ aan en laat de deksel open. Ook als je een kamado hebt. Laat hem zo’n 15 minuten opwarmen totdat hij goed heet is, ongeveer 200 graden. Leg geen rooster in de BBQ, want we gaan voor caveman stijl.

  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding op de BBQ

     

    .

    Leg de puntpaprika’s en rode ui direct op de hete kolen. Draai af en toe om.

    Caveman style puntpaprikas rode ui
    .

    Als de groenten aan alle kanten zwartgeblakerd en zacht zijn, haal je ze van de BBQ. Dit zal na zo’n 15 minuten zijn. Stop ze in een bak met deksel of in een ziplock zak. Sluit deze af zodat het nog even stoomt.

    .

    Leg een (RVS) rooster op de BBQ en verwarm hier een skillet op voor.

    .

    Stop de noten in de skillet en rooster ze een paar minuten. Roer af en toe om, zorg dat ze niet verbranden.

    Romesco saus maken
    .

    Haal de noten na een paar minuten van de BBQ en hak ze in een keukenmachine fijn.

    .

    Ontvel de paprika’s en ui. Snijd ze in grove stukken en voeg toe in de keukenmachine. Voeg ook de zongedroogde tomaten, gepelde knoflooktenen en rodewijnazijn toe. Maal fijn en voeg een scheutje olijfolie toe.

    Romesco saus keukenmachine

    Wil je een dunnere saus, dan maal je het fijner. Gebruik eventueel een blender. Ook voeg je dan wat meer olijfolie toe.

    .

    Voeg peper en zout naar smaak toe en garneer eventueel met wat amandelschaafsel, peterselie en een citroenschijfje.

    Romesco saus resultaat
469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
8porties
  • 3puntpaprika's
  • 1rode ui
  • 40gramandelen
  • 40grwalnoten
  • 4knoflooktenen
  • 3zongedroogde tomaten
  • 2elrodewijnazijn
  • scheutjeolijfolie
  • naar smaakpeper en zout
Garnering (optioneel)
  • enkeleblaadjespeterselie
  • 3gramandelschaafsel
  • 1citroenschijf
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina