Tomatensoep van de barbecue...

Tomatensoep van de barbecue

Tomatensoep

Er is niets beter dan het eten starten met een verse soep. Ook tijdens heb barbecueën is het mogelijk om een verse soep op de barbecue te maken en wij hebben er voor gekozen om een tomatensoep te maken.

Ingrediënten & bereiding

Voorbereiding: 15 minuten
Extra benodigdheden: Dutch oven of een pan die op de barbecue kan en een stamper (stamppot)
Bereiding op de bbq: 30 tot 60 minuten.
Barbecue temperatuur: 250 – 300 graden

  • 8 tomaten
  • 1 steel gedroogde tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 ui
  • 1 winterpeen
  • 75 cl met groente bouillon (zelf maken of blokjes)
  • 1 blikje tomaten puree
  • 1 teen knoflook (geperst)

[gdlr_quote align=”center” ]Draai gehaktballetjes en bak deze op de bbq om wat vlees aan de soep toe te voegen.[/gdlr_quote]

Snij de tomaten en ui door de helft en leg de tomaten alvast met de bolle kant op de indirecte zone van de barbecue en laat deze 10 minuten liggen. Leg de ui boven op de directe grill met de platte kant op de grill en grill het 5 minuten. In de tussentijd kan de bouillon alvast verwarmd worden in een ander pannetje.

Snij de winterpeen en ui in blokjes en snij de knoflook klein. Zet de dutch oven of een pan op de directe zone en verhit een klontje boter en haal de tomaten van de andere zone. Wanneer de boter gesmolten is doe de ui erin en wanneer deze glazig zijn kan de winterpeen en knoflook erbij en bak deze twee minuten mee.

Voeg nu de puree van tomaten toe en de bouillon en laat het 5 minuten staan. Voeg nu de tijm, laurierblad en de tomaten toe en breng het aan de kook. Wanneer het kookt haal de tomaten eruit en haal de velletjes van de tomaat af, wanneer dit gedaan is doe de tomaten terug en laat het even mee koken.

Na 5 minuten koken kan de pan naar de indirecte zone zodat het alleen verwarmd blijft. Stamp nu alles fijn met de stamper tot het gewenste resultaat er is maar wil je het heel fijn hebben gebruik dan een keukenmachine.

Voeg nog peper en zout toe aan de tomatensoep voor extra smaak indien nodig maar bij ons was dit niet nodig.

TIP: De dag erna smaakt de tomatensoep nog beter!

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
    469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

    Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
    Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

    Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

    Upload je resultaat!

    MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

    Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

    Nieuwsbrief

    PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

    Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

    Laat de eerste reactie achter

    Inhoudsopgave
    Instructies
    Ingrediënten
    Jouw mening telt!
    Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
    Review Form
    Barbecueën draait om delen
    Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
    OF
    Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

    Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

    Deel jouw creatie & win - receptpagina