Sappig, mals én smaakvol: Bavette...

Sappig, mals én smaakvol: Bavette van de BBQ

Voorbereiding
50 min
Temperatuur
250 graden
Bereiding
12 min
Bereidingswijze
Direct
Bavette

Bavette wordt gesneden uit het dikste gedeelte van de vang van het rund. Het heeft een grove, lange draad en daardoor een echte ‘bite’ en een uitgesproken volle smaak. Bavette kan daarom ook goed worden gecombineerd met gerechten zonder vlees, zoals stokbrood en een frisse zomersalade.

Bavette op de BBQ, hoe pak je het aan? Door het  kort en krachtig op de barbecue te grillen krijg je een heerlijke karakteristieke vleessmaak die je zal doen watertanden. Lees snel verder hoe je dit heerlijke recept maakt.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding

     

    .

    Steek de barbecue aan en wacht tot de kooltjes grijs en roodgloeiend zijn. Heb je een gasbarbecue, verwarm deze dan voor tot 250 °C.

    .

    Smeer de bavette in met een dun laagje olie. Bestrooi het naar smaak met peper. Laat 15 min. rusten.

    .

    Verwarm intussen de oven voor tot 200 °C. Bak het stokbrood 10-12 min. in de voorverwarmde oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.

    .

    Leg de bavette op het rooster (gebruik een gietijzeren rooster als je dat hebt) en gril het 3 min. aan iedere kant. Haal het van de barbecue en laat het, losjes afgedekt met aluminiumfolie, 5 min. rusten. Maak intussen in een kom de slamix aan met de dressing. Schep er de radijs door.

    .

    Snijd de bavette tegen de draad in in plakjes en serveer direct. Geef er de salade en het stokbrood bij.

    Tip

  1. Je kunt de bavette eventueel vervangen door een andere soort steak, bijvoorbeeld rib-eye, tournedos of diamanthaas. Ook heel smaakvol! Elke soort steak heeft een unieke smaak en malsheid. Wat is jouw favoriet?

469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
4 personen
  • 900grbavette
  • 1afbakstokbrood
  • 4eltuinkruiden dressing
  • 5elolijfolie
  • 125grgemengde salade
  • 5bosjesradijs
  • 1snufjepeper
Benodigdheden
  • Gietijzeren rooster
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina