Zoete kip stokjes...

Zoete kip stokjes

Zoete kip stokjes

Heerlijke zoete kip stokjes met een chinees tintje van de barbecue.

Ingrediënten & bereiding

Voorbereiding: 20 minuten
Marineren: minimaal 2 uur in de koelkast.
Bereiding op de bbq: 10 tot 15 minuten.

[gdlr_space height=”30px”]

  • 50 cl sinnasappelsap
  • 2 eetlepels soya saus
  • 1 eetlepel ketjap saus
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel bruine rietsuiker
  • sap van een hele citroen
  • 1 theelepel ginger poeder
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 350 gram kipfilet in stukjes

Naast de kip kan je ook wat groentes aan de spies rijgen.

Doe alle ingrediënten in een kom en meng deze goed door elkaar.

Doe de kip in een dieprieszak samen met de marinade en laat de marinade minimaal 2 uur liggen in de koelkast. Indien nodig kan je de vetrandjes uit de kip snijden maar wij vinden dat dit extra smaakt geeft.

Na het marineren kan je de kip aan een spies rijgen en als extra optie kan je tussen elk stuk kip een stuk groenten of bacon doen. Door de marinade lijkt de kip snel klaar te zijn omdat deze snel donker word op de bbq. Laat de spies minimaal 8 minuten garen op 180 graden. Strijk de laatste minuut nog wat extra marinade over de kip voor een fijne sticky laag.

Bekijk onze ketjap pork stokjes voor een andere variatie.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
    469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

    Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
    Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

    Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

    Upload je resultaat!

    MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

    Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

    Nieuwsbrief

    PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

    Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

    Laat de eerste reactie achter


    Inhoudsopgave
    Instructies
    Ingrediënten
    Jouw mening telt!
    Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
    Review Form
    Barbecueën draait om delen
    Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
    OF
    Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

    Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

    Deel jouw creatie & win - receptpagina