Pasta stroganoff van de bbq...

Pasta stroganoff van de bbq

Voorbereiding
15 min
Temperatuur
250 graden
Bereiding
15 min
Bereidingswijze
Direct
Stroganoff

Stoganoff, ook wel beter bekend als Bœuf Stroganoff, is een Russisch rood vleesgerecht wat perfect past bij een pasta. In de saus wordt vaak ook wodka verwerkt wat wij zelf er alleen uitlaten en in plaats daarvan port of rode wijn gebruiken. Het is dus een Russisch recept met een BBQ Nerds tintje. Bekijk hier ons recept voor pasta stroganoff van de bbq.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding

     

    .

    Kook de tagliatelle zoals op de verpakking staat.

    .

    Snijd de kastanjechampignons in 4 delen (kwartjes) en doe deze in een kom, snipper de ui en snijd de knoflook en peterselie fijn en doe deze in een aparte kommen van elkaar. Snijd de biefstuk en paprika in repen en doe deze samen in 1 kom.

    .

    Meng de bloem met 15cl lauw water.

  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding op de barbecue

     

    .

    Bereid de barbecue voor op 250 graden en wanneer deze bereikt is mag de skilllet alvast warm worden direct boven de kolen. Wanneer de skillet warm genoeg is mag de boter toegevoegd worden. Laat de boter kort smelten.

    .

    Voeg de champignons toe in de skillet en bak deze even aan. Voeg vervolgens de kom met ui toe en bak deze aan totdat ze wat glazig zijn waarop je vervolgens de knoflook kan toevoegen. Bak de knoflook 1 minuut mee, pas op dat het niet verbrandt.

    .

    Voeg de biefstuk en paprika toe en bak de biefstuk gaar aan alle zijden. Voeg het bloem mengsel toe aan de skillet samen met de tomatenpuree en en wijn/port en bak deze voor 1 minuut mee.

    .

    Doe de runderbouillon beetje bij beetje in de skillet zodat het snel aan de kook komt en laat het vervolgens een klein beetje inkoken voor 1 minuut. Doe vervolgens de zure room en de peterselie erbij en meng alles goed door elkaar en laat het nog heel even sudderen.

    .

    Haal de skillet van de barbecue en voeg de warme tagliatelle door de saus.

    .

    Serveer de pasta stroganoff van de bbq met wat stokbrood om in de saus te dippen.

469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
  • 200grbiefstuk
  • 250grtagliatelle
Voor de saus
  • 125grkastanjechampignons
  • 1ui
  • 2tenenknoflook
  • 50grroomboter
  • 1rodepaprika
  • 1elpaprikapoeder
  • 1eltomatenpuree
  • 50mlzure room
  • 100mlrunderbouillon
  • 8stengelsverse peterselie
  • 1elbloem
  • peper en zout
  • port of rode wijn naar keuze
Benodigdheden
  • Gietijzeren pan (skillet)
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina