Bij onze laatste barbecuesessie dachten wij: “laten we eens wat anders verzinnen om klaar te maken op onze barbecue”. Onze keuze viel op een stuk diamanthaas van de bbq, dit stukje rundvlees word in de volksmond ook wel Jodenhaas genoemd. Diamanthaas bevind zich tussen de schouders van het rund. Het is naar onze mening een lekker mals stukje vlees.
Ingrediënten
1
personen
1
Niet waar
diamanthaas
Voor de marinade
80
ml
Niet waar
olijfolie
60
ml
Niet waar
ahornsiroop (maple syrup)
80
ml
Niet waar
sojasaus
2
el
Niet waar
rijstazijn
1
Niet waar
sap van een citroen
2
teentjes
Niet waar
knoflook (fijn gehakt)
1
Niet waar
rode ui (gesnipperd)
0,5
Niet waar
rode peper (fijn gesneden)
0,5
tl
Niet waar
chilivlokken
0,5
tl
Niet waar
zwarte peper (liefst vers gemalen)
BENODIGDHEDEN
Kernthermometer
Optioneel:
Gietijzeren rooster
PRAAT MEE OVER DIT RECEPT