Artikelen
Minion methode
Dit is een methode waarbij je voor een langere tijd een lage temperatuur wil behouden. De werkwijze is bijna hetzelfde als de snake methode Leg een stapeltje NIET aangestoken kolen. Zorg voor een paar WEL aangestoken kolen, via bijvoorbeeld een brikettenstarter en gooi deze op de stapel met nog niet aangestoken kolen. Stel de toevoer…
Direct / indirect
Het verschil tussen "direct" of "indirect" heeft te maken met het plaatsen van de kolen. Direct Bij direct leg je het vlees boven op de kolen. Bij veel vlees gaat het gaar proces te hard aan de buitenkant en niet of totaal niet in de binnenkant. Wij zelf noemen dit liever grillen maar kan bij…
Rusten van vlees
Tijdens het bakken gaat alle sappen in de kern van het vlees, bij het snijden zonder rusten gaan de sappen grotendeels verloren en dat is zonde. Als het vlees even rust krijgt het tijd om alle sappen weer te verdelen over het vlees. De totale tijd is afhankelijk van welk vlees en het formaat.
Snake methode
De snake methode is bijna dezelfde techniek als de minion methode. Het voordeel bij de snake methode is dat je bijvoorbeeld rookhout beter kunt afstellen voor ontbranding dan bij de minion methode. Het is een ideale manier om low and slow goed regelbaar te gebruiken. Wanneer je de barbecue goed instel, dan moet je er…
Hoe moet ik de BBQ aansteken? (simpel)
Een barbecue aansteken kan op vele manieren maar het ligt er ook aan welke brandstof je gaat gebruiken. Gas is vrij simpel en hoeven wij vast niet uit te leggen. Maar gebruik je hout, houtskool of briketten dan zijn er veel manieren om dit te doen. Voor hout, houtskool of briketten adviseren wij de brikettenstarter…
kerntemperatuurmeter
Om te weten wanneer het vlees klaar is moet je de graden in de kern van het vlees, kip of vis meten. Dit kan eigenlijk alleen maar met een "kerntemperatuurmeter' en deze zijn er in alle soorten en maten. Van bij het vlees zelf meten of op afstand met je bijvoorbeeld een mobiel, veel is…