Hotwings...

Hotwings

Voorbereiding
10 min
Temperatuur
120 - 150 graden
Bereiding
60 min
Bereidingswijze
Direct & indirect
Hotwings

Heerlijke zoete maar ook pittige hotwings van de barbecue welke je zelf kan doseren met sambal. Met onze rub en aflak barbecue saus krijg je de perfecte hotwings van de barbecue. Leuk voor feestjes of tijdens een reguliere barbecue met je schoonouders.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding

     

    .

    Maak de kip even schoon en droog deze met een doek of keukenpapier. Rub de kip in met de door jou gekozen rub en laat ze even liggen om in de tussentijd de barbecue klaar te maken.

    Kippenvleugels hotwings dry rub
    .

    Bereid de barbecue voor op minimaal 120 graden tot maximaal 150 graden, indirect. Leg in de zone waar geen kolen liggen of op de platesetter als je een kamado gebruikt een bak met water of bier.

  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding op de barbecue

     

    .

    Wanneer de barbecue de juiste temperatuur heeft bereikt kan de kip op de indirecte zone gelegd worden. Wil je rookhout toevoegen dan kan dit ook op dit moment en sluit de deksel voor minimaal 30 minuten. Keer na 30 minuten de kip om en kijk of er nog genoeg water in het bakje zit.

    .

    Maak in de tussentijd de glace. Meng de bbq saus met de appelsap, maple syrup, bruine suiker en sambal. Roer dit goed door elkaar en proef of het pittig genoeg is. Is dit niet het geval, voeg dan nog wat extra sambal toe en proef opnieuw.

    .

    Na 50 mintuen kunnen de hotwings van de barbecue en in een schaal gedaan worden. Voeg hier 2/3  van de glace saus aan toe en en hussel het door elkaar zodat alles bedekt is met de glace. Je kan dit ook op de barbecue zelf doen en met een kwast de glace op de kip lakken.

    .

    Nu de glace aan de kip kleeft kunnen deze terug op de barbecue, maar nu direct. De hotwings mogen nu nog 10 minuten direct boven de kolen grillen totdat de glace een mooie kleur heeft gekregen en kleverig genoeg is. Keer de hotwings halverwege om.

469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
ca.13wings
  • 1kilokippenvleugels
  • Kip dry rub (link hieronder), voeg een extra theelepel chilli poeder toe
  • 5tlBBQ saus
  • 4tlappelsap
  • 2tlmaple syrup
  • 1elbruine suiker
  • 2elsambal, wij gebruiken surinaamse
  • eventueel rookhout naar keuze
Benodigdheden

Optioneel:

  • Kwast
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina