Krokante kippenvleugels met oosterse dipsaus...

Krokante kippenvleugels met oosterse dipsaus

Voorbereiding
10 min
Temperatuur
140 - 160 graden
Bereiding
20 min
Bereidingswijze
Direct
Kippenvleugels 3

Een snel recept dat scoort. Deze kippenvleugels worden direct gegrild op een relatief lage temperatuur, zodat het vel krokant wordt zonder uit te drogen. Serveer ze met een pittig-zoete dipsaus vol Aziatische smaken. Ideaal als snack of voorgerecht tijdens een BBQ.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding

     

    .

    Snijd de bieslook fijn. Doe de (liefst zelfgemaakte) mayonaise in een niet te diep schaaltje waaruit je makkelijk kunt dippen en voeg alle ingrediënten toe. Wees voorzichtig met de sesam olie, deze geeft een zeer sterke oosterse smaak af. Voeg eerst één eetlepel toe, roer goed door en proef de saus. Voeg naar smaak extra sesam olie toe. Wij gebruiken ongeveer 2 theelepels.

    .

    Snijd de bosui alvast in dunne ringen en bewaar deze voor als de kippenvleugels klaar zijn.

    .

    Smeer de kippenvleugels in met een dun laagje olie en bestrooi ze met de rub. Gebruik niet teveel rub, want het zijn maar kleine stukjes vlees.

    Kippenvleugels 1
  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding op de barbecue

     

    .

    Bereid de BBQ voor op 140 graden in een directe opstelling.

    .

    Leg de kippenvleugels op het rooster, direct boven het vuur. Sluit de deksel.

    .

    Na zo’n 5 minuten draai je ze om. Vaak gaat het op de ene plek harder dan op de andere plek, verplaats ze daarom ook regelmatig om zo gelijk mogelijk te garen. Doordat je de deksel geregeld open hebt kan het zijn dat de temperatuur wat oploopt. Dat is niet zo erg, tot ongeveer 180 graden is dat prima.

    .

    Ze zijn klaar als ze een knapperig velletje hebben. Vaak herken je dit aan luchtbelletjes die inmiddels al een tijdje zijn ontstaan onder het vel, zoals op deze foto.

    Kippenvleugels 2 luchtbellen
    .

    Bestrooi de kippenvleugels met sesamzaadjes en garneer met bosui. Serveer ze samen met de dipsaus.

    Kippenvleugels 3
469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
4 personen
  • 900grkippenvleugels
  • naar keuzedry rub voor kip, zonder suiker
  • scheutje(olijf)olie
  • 1stengelbosui
  • 1handjesesamzaad
  • 1handjerooksnippers, wij gebruikten perzik
Voor de saus
Benodigdheden
  • BBQ tang
  • Schaaltje voor de saus

Optioneel:

  • Schaal voor de kippenvleugels
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina