Roadkill Chicken met Chimichurri Mayonaise,...

Roadkill Chicken met Chimichurri Mayonaise, Mais, Tomaat en Bosui

Voorbereiding
30 min
Temperatuur
200 graden
Bereiding
40 min
Bereidingswijze
Direct
1000062468

Een hele fijne manier om een hele kip gelijkmatig te garen is door hem te vlinderen. Roadkill chicken of spatchcock chicken wordt het in de barbecue wereld ook wel genoemd. Je vlindert hem door de ruggengraat te verwijderen en drukt hem plat, waardoor hij veel gelijkmatiger zal garen.

Vaak wordt een kip gekruid, maar in dit recept kiezen we ervoor om hem te marineren met Chimichurri mayonaise. Een aanrader is om wat meer Chimichurri en mayonaise te maken, want dit kan je de volgende dagen natuurlijk weer voor een hoop andere gerechten gebruiken.

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
Kookstand
  • .
    Recept / Stappen

    Voorbereiding

     

    .

    Maak alvast de Chimichurri en de Mayonaise via de gelinkte recepten. Of als je dit nog over hebt kan je dat gebruiken. Je hebt van allebei 3 eetlepels nodig voor dit recept.

    .

    Leg de kip op een snijplank op de borst, dus met de rug omhoog. Knip met een schaar de ruggengraat eruit door er net langs te knippen. Je knipt zo door de hele dunne botjes, niet door de dikke ruggengraat. Eventueel kan je dit ook doen met een goed scherp mes.

    1000062426
    .

    Draai de kip om en druk in het midden van de borst totdat het borstbeen breekt.

    1000062432

    Eventueel kan je het borstbeen er gelijk uit halen.

    .

    Maak de binnenkant schoon en droog met wat keukenpapier. Maak vervolgens met een scherp mes wat sneden in de huid en het vlees zodat de smaak van de Chimichurri mayonaise goed in kan trekken.

    .

    Meng de Chimichurri en de Mayonaise en smeer de kip er volledig en rijkelijk mee in. Zorg dat je 1 a 2 eetlepels overhoudt voor later. Leg de kip vervolgens op een schaal voor 30 tot 60 minuten in de koelkast.

    1000062435
    .

    Halveer de maiskolven en tomaten en bestrooi deze met peper en zout.

  • .
    Recept / Stappen

    Bereiding op de BBQ

     

    .

    Bereid je BBQ voor op 200 graden, direct.

    .

    Leg de kip met de huidkant naar beneden op het rooster en gaar in ongeveer een halfuur tot een kerntemperatuur van 70 tot 72 graden. Meet dit in het dikste stuk. Draai hem halverwege om en doe dit eventueel wat vaker als hij wat onregelmatiger lijkt te garen.

    .

    Laat de kip rusten door er losjes aluminiumfolie overheen te leggen. Grill in de tussentijd de maiskolven, gehalveerde tomaten en bosuien. De bosui mag van buiten verbranden, dat laagje haal je er later vanaf. De binnenkant wordt heerlijk zacht en zoet.

    Roadkill chicken groenten bbq nerds
    .

    Als de groenten gekleurd zijn haal je ze van de BBQ af. Haal het buitenste laagje van de bosuien af en server alles samen met de kip. Voeg nog 1 a 2 eetlepels Chimichurri Mayonaise toe. Eet smakelijk!

    Roadkill chicken bbq nerds
469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
2 personen
  • 1helekip
  • 3elchimichurri
  • 3elmayonaise
  • 3tomaten
  • 2maiskolven
  • 4bosuien
  • naar smaakpeper en zout
Benodigdheden
  • Schaar
  • Kernthermometer
  • Aluminiumfolie
  • Schaal
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina