sukade van de grill...

sukade van de grill

Sukade2

Wij hadden weer de eer om iets te mogen bedenken en om dit uit te voeren op de barbecue maar dit keer meet een stuk sukade. Sukade kenden wij al om het low and slow klaar te maken of te stoven maar wij wouden een keer wat anders proberen. Een sukade van de grill was onze poging en zo hebben wij dit uitgevoerd:

Ingrediënten & bereiding

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding op de bbq: 5-10 min
Keteltemperatuur: 200 – 230 graden Celsius met 2 zones.
Benodigheden: OPTIE kerntemperatuur meter

  • Braadstuk
  • Knoflook
  • ketjap
  • peper en zout naar smaak

Voorbereiding

Maak de marinade klaar door de knoflook te persen en deze samen met de ketjap toe te voegen. De peper en zout doen we er nog niet bij, hiermee wachten we tot deze aangesneden word. Was het braadstuk schoon en snij het overtollig vet weg en doe het dan bij de marinade in. Het beste is om deze een nachte te laten liggen in de koelkast maar 6 uur van te voren is ook prima.

Haal de sukade uit de koeling en laat deze op kamertemperatuur komen, in de tussentijd kan je de barbecue aansteken. Verwarm de keteltemperatuur tot 200 – 230 graden Celsius en zorg voor een twee zones.

Bereiding op de barbecue

Dep de sukade droog en leg deze direct boven de kolen. Bak de sukade als een biefstuk, wij hebben 2 – 2,5 minuten per kant gegrilled om een medium rare sukade te krijgen. Voor een medium gebakken sukade raden wij om 3 – 4 minuten per kant te grillen.

Gegrilde groentes en aardappelen zijn heerlijk om hierbij te serveren

Beoordeel dit recept:

0 out of  votes
469316922 18258192973262574 1823053467237828777 n

Heb jij dit recept uitgeprobeerd?
Deel je resultaat en win te gekke giveaways!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Upload je resultaat!

MEER LEKKERS IN JE MAILBOX?

Wij sturen je elke week een mailtje met nieuwe recepten.

Nieuwsbrief

PRAAT MEE OVER DIT RECEPT

Barbecueën draait om delen. Heb je dit recept geprobeerd of heb je vragen over de bereiding? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Binnen 24 uur krijg je antwoord van échte BBQ Nerds.

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave
Instructies
Ingrediënten
Jouw mening telt!
Geef dit recept een score van 1 tot 5 sterren
Review Form
Barbecueën draait om delen
Deel dit recept met vrienden of laat ons weten hoe het smaakte
OF
Heb je dit recept gemaakt? Deel dit met ons!

Het boeit ons enorm hoe dit recept bij jou uitpakt. Deel je resultaat, foto’s en verhaal met ons. We zetten de gaafste creaties in de spotlight op onze website en socials, plus: regelmatig verloten we vette prijzen onder de beste inzendingen!

Deel jouw creatie & win - receptpagina